צילום: הדר ואן קולא, איגוד הכדוריד // בודנהיימר

כדוריד: תומר בודנהיימר עובר לגרמניה

הפיבוט (בן 22, 1.95 מ') שגדל בהפועל ר"ג ושיחק בעונה שעברה במכבי ראשל"צ חתם במקלנבורגר שטירה מהליגה השלישית • בודנהיימר: "אני מקווה שהמעבר והמשך ההתפתחות המקצועית שלי יעזרו לי גם להיות חלק משמעותי מנבחרת ישראל"

תומר בודנהיימר הוא הליגיונר החדש של הכדוריד הישראלי: הוא ישחק בעונה הקרובה בליגה השלישית בגרמניה, בקבוצת מקלנבורגר שטירה (Mecklenburger Stiere) מהעיר שוורין. בודנהיימר ימריא ביום שלישי, ויצטרף לסגל הקבוצה שתחל את משחקי הליגה ב-4 באוקטובר.

הפיבוט (בן 22, 1.95 מ') שגדל בהפועל ר"ג, שיחק בעונה שעברה במכבי ראשל"צ, והיה קפטן נבחרת העתודה של ישראל, מספר: "לאחר ההתרשמות, המאמן והמנכ"ל דיברו איתי ואמרו שהם רוצים שאגיע ושאהיה חלק משמעותי, ושהם רואים אותי כפיבוט המוביל של הקבוצה. משמעות הדבר שאקבל גם אחריות וגם דקות משחק רבות". 

הקבוצה, לדבריו, "נבנתה בעונה שעברה לעלייה, אך סיימה רק במקום השמיני. לאחר האכזבה, נבנית קבוצה חדשה וצעירה ששואפת תוך שנתיים לעלות לליגה השנייה. המאמן הוא נורברט הנקה, בעל ותק וניסיון רב, כולל בליגות הבכירות בגרמניה והוא כבר העלה קבוצות, כולל לבונדסליגה הראשונה. היה לי חשוב לצאת לאירופה לקבוצה שאני מרגיש שתוכל לפתח אותי ולקדם אותי מקצועית, ולא רק בשביל לסמן 'וי'". 

בודנהיימר במדי נבחרת ישראל // צילום: הדר ואן קולא, איגוד הכדוריד  

הוא הוסיף כי "אמנם מדובר בקבוצה מהליגה השלישית, אבל עם זאת קבוצה שמתנהלת באופן מקצועני, מתאמנת כ-8 יחידות אימון בשבוע ומנהלת סביבה מעטפת מקצועית לגמרי עם מתקני אימון ומשחק ברמה גבוהה. אני מאמין שהמועדון שבחרתי וההחלטה שלי לעבור יעזרו לי לעשות את קפיצת המדרגה המקצועית שחיפשתי לעשות, ואני מקווה שהבמה והחשיפה שאקבל שם יעזרו לי להמשיך להתקדם ולהתפתח".

בודנהיימר מסכם: "אני מקווה בנוסף שהמעבר והמשך ההתפתחות המקצועית שלי יעזרו לי גם להיות חלק משמעותי מנבחרת ישראל. חשוב לי להגיד תודה ענקית למכבי ראשל"צ, שאיפשרו למהלך הזה לקרות למרות שהוא התפתח יחסית מאוחר. הייתה לי שנה מדהימה במועדון, והייתה לי הזכות להיות מקבוצה מיוחדת. היה לי לא קל לעזוב אבל הרגשתי שזאת ההחלטה הנכונה עבורי כרגע ואני מאחל לקבוצה המון בהצלחה".

בודנהיימר (שמחזיק באזרחות אירופית - שוויצרית) מצטרף לרשימה ארוכה עבור הכדוריד הישראלי שכוללת את הנציגים בגרמניה - דניאל מוסינדי (ארלנגן, בונדסליגה), יונתן דיין ושניר נציה (רימפאר וגרוסוולשטאט, בונדסליגה שנייה); בצרפת - יואב למברוזו (לימוז', ליגה בכירה), דן טפר וליאור גורמן (שרבור, ליגת משנה) וחן ליבגוט (וילרבאן, ליגה שלישית); בשוויץ - אדיר כהן ויהב שמיר (וינטרתור, אלופת שוייץ, שבמדיה הם גם הצטיינו ביום רביעי - כהן כבש 10 שערים ויהב שמיר שיחק 30 דקות בניצחון על ברן במחזור הפתיחה); בספרד -  חן פומרנץ (פוארטו סגונטו מהליגה הבכירה); ובשבדיה -  רם טורקניץ (ורברג).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...