ההתאחדות לכדורגל קיבלה היום (חמישי) מכתב רשמי מקבוצת גוואנגז'ו R&F הסינית, בה משחקים שני שחקני נבחרת ישראל ערן זהבי ודיא סבע, לפיו הם לא ישוחררו למשחקים הקרובים מול סקוטלנד בחוץ (4.9) וסלובקיה בארץ (7.9).
הקבוצה הסינית נימקה את החלטתה במבנה החדש של הליגה, עם חזרתה למשחקים לאחר עצירתה בעקבות נגיף הקורונה, והחובה בסין לבידוד של 15 יום לגבי כל מי שיוצא את גבולות המדינה וחוזר אליה.
מההתאחדות לכדורגל נמסר:" נפעל מול הקבוצה בניסיון להסדיר את שחרור השחקנים לטובת משחקי ליגת האומות דרג B. מדובר בתופעה רחבה איתה מתמודדות רוב ההתאחדויות באירופה לנוכח מדיניות הבידוד הייחודית לכל מדינה, המקשה על שחרור שחקנים בחלון הבין-לאומי שנקבע על ידי פיפ"א. ההתאחדויות התבקשו להסדיר את הנושא מול הקבוצות ככל שניתן, כאשר ברור כי המשחקים יתקיימו כסדרם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו