בזמן שחלק ממדינות אירופה כבר נמצאות בתהליך יציאה מהסגר, שנכפה על כולנו בעקבות מגפת הקורונה, המצב במדינות חקלאות הקפה שונה לחלוטין. מדינות כמו ברזיל, אינדונזיה, קולומביה, אוגנדה, קוסטה ריקה נמצאות בעיצומו של קטיף הקפה, תקופה קריטית שבה החקלאים נדרשים להבטיח את היבול וגם להתמודד עם האתגרים השונים שמציבה מגפת הקורונה.
כחלק מתוכנית AAA Sustainable Quality שהוקמה בשנת 2003, נספרסו תומכת ביותר מ-110 אלף חקלאים באזורי גידול קפה ברחבי העולם שעימם היא בנתה קשרים ישירים וארוכי טווח באמצעות רשת של יותר מ-400 אגרונומים העובדים באופן ישיר עם החקלאים.
כעת, לצד עבודה עם רשויות הבריאות בכל מדינה ומדינה ופיתוח של פרוטוקולים והנחיות למניעת הדבקה ושמירה על ההיגיינה, החברה מוסיפה ומקימה קרן חירום שבאמצעותה תממן עבור הקהילות הכפריות בדיקות, ערכות היגיינה וסלי מזון, וזאת במטרה לסייע בהגנה ובשמירה על בריאות הקהילות החקלאיות.
"העדיפות שלנו היא לדאוג למשפחות, לחברים ולעמיתים שלנו, אך גם לשותפים הרחבים שלנו בשרשרת אספקת הקפה, בפרט לקהילות החקלאות", מציין משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו