צילום: באדיבות רשת 13 // "הישרדות VIP"

אנטי מציאות: לשרוד את לוח השידורים

הפרובוקציות זורמות כמים, הנואשות שברה שיא והרשות השנייה נרדמה • לפעמים לא ברור על איזו הישרדות מדובר, של המתמודדים או של הצופים • ביקורת

עכשיו, כשהריאליטי השתלט לחלוטין על לוח השידורים, אנו קמים בבוקר בתהייה מה תהיה הפרובוקציה הנואשת הבאה שתצא מ"הישרדות VIP". ובאמת, נדמה כי בימים האחרונים רמת הנואשות שברה שיאים. אין טעם לפרט את כל הפרובוקציות שקיבלנו לאחרונה, כי "הישרדות" ירדה כבר מזמן מתחת לחגורה, והיא מאותתת כי ביכולתה לרדת אפילו נמוך יותר.

• מ"האח הגדול" לאי של "הישרדות"

• "הישרדות": נחישות מול נחשות

העונה הזאת יצאה משליטה. הניסיון לסחוט את המקסימום מחומרי הגלם הביא לכך שבמוצ"ש מתחו מועצת שבט במשך פרק שלם, ובסופה זכינו לצפות במתמודדת ראשונה שהודחה סופית מהמשחק. זאת אומרת, בלי לפרוש או לעשות רילוקיישן לבקתה צדדית. זה היה הפרק ה-14 בעונה. רק לשם הפרופורציות, נזכיר שבעונה אמריקנית סטנדרטית מכריזים בפרק ה-14 על המנצח.

ונניח שהכל לגיטימי - זה לא אומר שצריך להפקיע לטובת קידום הדבר הזה את כל לוח השידורים. לא מדובר רק בשש תוכניות בשמונה ימים, אלא באינספור שעות מדי יום, שבהן ברשת 13 מתעסקים ב"הישרדות". אם זה גילי מוסינזון, שהוזעק לתוכנית הבוקר בשביל פולו-אפ על אמירה של אסי בוזגלו, דרך שיחות סרק באולפן של קובי מחט על "מי הוריד עוקב ממי באינסטגרם", ועד "הצינור" של גיא לרר שהפכה ממש לתוכנית בת של "הישרדות" עם טיפול יומיומי בתככים וברכילויות. אתמול (שלישי) בצהריים שידרו בערוץ סשן שאלות-תשובות עם השורדת הפורשת נאוה בוקר, שישבה באולפן ושוחחה עם ילדים דרך הזום. תנחשו מה היה נושא השיחה.

• שורדת: "הישרדות לא מתאימה לילדים"

• לפני ואחרי: הטיפול האסתטי של דובי

נשים בצד הקלות שקיבל הערוץ ואת המצב הקיצוני של שוק הטלוויזיה המקומי. עד לאחרונה נהג הרגולטור לחייב את הערוצים המסחריים לשדר יחס דומה של תוכניות ריאליטי לצד סוגה עילית כמו דרמה ודוקו. זה בוודאי לא המצב היום. תוסיפו את התוכן השיווקי האגרסיבי, את הזינוק בקידומים לריאליטי במהדורות החדשות, ואת התכנים האלימים שמשודרים מסביב לשעון - והעלו מחדש את הדיון על מה ראוי לשידור משפחתי. ורק קול אחד לא נשמע לאורך התקופה שבה המסך משנה את צורתו, וזה קולה של המפקחת. מי יודע מה עמדתה של הרשות השנייה בכל הנושא?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...