החל מהיום נפרסם באתר "ישראל היום" וביישומון פרויקט מיוחד - "העם היהודי בזמן קורונה". הפרויקט יכלול סדרת כתבות במגוון נושאים, ובשאלה כיצד הושפע העולם היהודי מנגיף הקורונה שהתפשט ברחבי הגלובוס כולו, טרף את הקלפים ואיפשר לנו גם לחשוב מחדש.
הפרויקט יעסוק בין היתר בסוגיית החינוך והזהות היהודית, הפילנתרופיה בעת המשברית, הגידול בתופעת האנטישמיות על גווניה והתמורות באפיוני העולם החרדי. נוסף על כך, הוא יעסוק בתפקידה של ישראל בימים היסטוריים אלה, ביחסי ישראל והתפוצות ובהגדלת תפיסת העמיות היהודית, הליך הלוקאליזציה של הקהילות היהודיות ועוד.
הכתבות כוללות התייחסויות של מנהיגי קהילות בעולם, אנשי חינוך, גורמי המוסדות הלאומיים, מומחים לתפוצות ועוד.
סדרת הכתבות הראשונה תעסוק בחינוך ובזהות היהודית בצל הנגיף: מסע החיפוש אחר זהות משותפת ודרכי הפעולה המועדפות בין גורמי העולם היהודי המנווטים במציאות המשתנה. בין היתר, החשיבה המחודשת על מיצוב ההוראה מחדש (תוצאות "הלמידה מרחוק"), השפעת ביטול מחנות הקיץ בארה"ב על תפקידם של בני הנוער, ומה צריכים להיות המסרים של "כיתה יהודית עולמית" במרחק לחיצת אצבע.