צילום: אורן בן חקון // השר ניסנקורן. הכניס תיקונים בטיוטת החוק ,
צילום: אורן בן חקון // השר ניסנקורן. הכניס תיקונים בטיוטת החוק

שר המשפטים ניסנקורן ריכך את "חוק הקורונה": שוטרים לא ייכנסו בלי צווים לבתים

טיוטת החוק שעורר סערה תובא בתחילת השבוע הקרוב לדיון בוועדת השרים לחקיקה • בין השינויים שהוכנסו: ההכרזה על מצב חירום תהיה תקפה ל-30 יום בלבד והכנסת תהיה רשאית לבטל אותה בכל עת • בראשון: בדיקת קורונה לשרי הממשלה

שר המשפטים אבי ניסנקורן הכניס שורת תיקונים לטיוטת חוק הקורונה שתובא לדיון בוועדת השרים לחקיקה ביום ראשון הקרוב.

בהודעה מטעם השר שנשלחה היום (שישי) נמסר כי "טיוטת החוק גובשה ביוזמת משרד ראש הממשלה על ידי צוות מיוחד במשרד המשפטים בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד רז נזרי. מהלך התיקונים נעשה בתיאום עם רה"מ בנימין נתניהו, שר הביטחון גנץ, שר הבריאות אדלשטיין וראש המל"ל בן שבת. השינויים בטיוטת החוק בוצעו תוך עיון במאות התייחסויות שהועברו מטעם הציבור ודיון בעניינן יימשך גם לאחר האישור בוועדת השרים לחקיקה". 

על פי ההודעה, העקרונות המרכזיים שהוטמעו בטיוטת החוק הם: כנסת ישראל ובתי המשפט ימשיכו בפעילותם, תישמר הזכות להפגין, שוטר לא יורשה להיכנס לביתו של אדם ללא צו, הכרזה על מצב חירום תהיה תקפה למשך 30 יום, הכנסת תהיה רשאית לבטל את ההכרזה על מצב חירום בכל עת, תקנות מכוח החוק יהיו חייבות לקבל את אישור הכנסת תוך שבוע, הכרזה על יישוב או שכונה כאזור מוגבל תהיה תקפה לשבוע, הממשלה תחויב בהתחשבות מיוחדת באנשים עם צרכים מיוחדים, וכן החלטות הממשלה יתקבלו תוך התייחסות להשלכות הכלכליות על הציבור והמשק.

"החלו דיונים על מאות הערות שהתקבלו מהציבור"

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט התייחס היום לתזכיר חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה.

היועמ"ש הודיע כי "מדובר בהצעת החוק הממשלתית, שגובשה בהובלת משרד ראש הממשלה, בתיאום עם משרדי הבריאות, האוצר והמשפטים ויתר הנוגעים בדבר, על מנת להקנות לממשלה סמכויות מפורשות ומתוחמות, מכוח חקיקה ראשית של הכנסת, לצורך המשך ההתמודדות עם הקורונה, ותוך פיקוח פרלמנטרי נדרש וראוי, ועריכת האיזונים המשפטיים הנדרשים בין דרישות גורמי המקצוע לבין הצורך להוסיף ולשמור על זכויות הפרט גם בעת חירום".

לדברי מנדלבליט, הצעת החוק נועדה "להחליף את השימוש בתקנות לשעת חירום שהותקנו בחודשים האחרונים, בתקופה שבחלקה לא ניתן היה לקדם חקיקה במסלול המקובל בכנסת".

מנדלבליט. "הצעת החוק באה להחליף את השימוש בתקנות לשעת חירום" // צילום: אורן בן חקון
מנדלבליט. "הצעת החוק באה להחליף את השימוש בתקנות לשעת חירום" // צילום: אורן בן חקון

היועמ"ש הוסיף כי במשרד ראש הממשלה הפיצו את ההצעה להערות הציבור ביום חמישי שעבר, 28 במאי, ולנוכח הפניות הוחלט להאריך את מועד הגשתן עד ל-4 ביוני. "תקנות שעת חירום הראשונות שהותקנו צפויות לפקוע באמצע חודש יוני, ומכאן שקיימת דחיפות בקיום הדיונים ובאישור הצעת החוק בכנסת עד למועד זה. לאור זאת, לא ניתן היה להאריך עוד את המועד לקבלת הערות הציבור", הבהיר מנדלבליט.

הוא הוסיף והדגיש כי "עד כה התקבלו מאות הערות להצעת החוק, ועוד לפני תום המועד לקבלת הערות הציבור, הייעוץ המשפטי לממשלה כבר החל לדון וללבן את ההערות השונות מול גורמי המדיניות והמקצוע במשרדי הממשלה הרלוונטיים. בנוסף לכך ובאופן טבעי, הערות להצעת החוק יישמעו ויידונו גם בהליכי החקיקה הפומביים בכנסת, הן במליאת הכנסת והן בוועדות הרלוונטיות".

עוד בנושא:

• נתניהו: "בתי הספר לא ייסגרו, אך ההנחיות לעסקים יעודכנו והאכיפה תוחמר"

• הקורונה בישראל: שיא במספר הבדיקות

• הקורונה הגיעה לכנסת: לאחר הידבקות ח"כ אבו שחאדה - כל הפעילות הפרלמנטרית נדחתה

אתמול התקיימה הפגנת מחאה נגד יישום החוק בכיכר רבין בתל אביב. במהלך ההפגנה, חסמו חלק מהמפגינים את צומת הרחובות אבן גבירול ודוד המלך. הבוקר הובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בתל אביב שבעה חשודים בעבירות של הפרת סדר, נזק לרכוש, התקהלות אסורה ואלימות נגד שוטרים במהלך ההפגנה.

בתוך כך, מזכירות הממשלה תאפשר לשרים לבדוק אם נדבקו בקורונה. מזכיר הממשלה צחי ברוורמן הודיע הבוקר לשרים כי "ביום ראשון הקרוב בסיום ישיבת הממשלה יהיה ניתן לעשות בדיקת קורונה. אנו מארגנים בשיתוף אגף הביטחון במשרד ראש הממשלה בדיקות לחברי הממשלה שירצו בכך, בחדר סמוך לאולם ישיבת הממשלה".

השרים התבקשו להודיע מראש על רצונם להיבדק. גם השבוע תתקיים הישיבה באולם קבלת הפנים של משרד החוץ.

השתתף בהכנת הידיעה: אבי כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...