סלמון הוא ללא ספק הדג האהוב מכולם. מי שנשא במשך שנים רבות את התואר ״הדג היהודי״, חוצה אוקיינוסים ותרבויות ומביא עימו טעמים מקצוות תבל.
בזכות חשיבותו במטבח היהודי בתפוצות ארצות הברית, בעיקר, החלטתי לכבוש אותי בכבישה זריזה וארומטית ולהמשיך ולהתענג על הכתום, הכתום הזה בשני מעדנים הקורצים למזרח הרחוק.
סלמון כבוש עם מטבל שמנת חמוצה ולימון
רשימת חומרים ל-8 מנות:
1 נתח סלמון במשקל של כ-400 גרם (רצוי עם העור)
1 כוס מלח גס
1 כוס סוכר
חופן שמיר קצוץ
1 כף פלפל ארבע עונות כתוש
1 כף זרעי כוסברה כתושים
להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
גרידת לימון מ-1 לימון
8 צנוניות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
מערבבים מלח גס וסוכר לתערובת אחידה.
מצפים את הסלמון מהצד החשוף ללא העור בתערובת של שמיר קצוץ, פלפל וכוסברה.
מהדקים היטב על פני הדג.
בתבנית קטנה המתאימה בגודלה לנתח, מפזרים 1/3 מכמות המלח והסוכר.
מניחים את הדג מעל ומכסים בתערובת הנותרת של המלח והסוכר.
מכסים ביריעת ניילון ושומרים במקרר למשך כ-5 שעות לפחות.
מנערים את הסוכר והמלח, אם יש צורך מנגבים בנייר מגבת רטוב.
פורסים לפרוסות דקות ומגישים בליווי קרקרים טובין, פלחי צנונית טרייה, שמנת חמוצה מתובלת בגרידת לימון ומלח.
סשימי סלמון בתחמיץ יפני
רשימת חומרים ל-4 מנות:
600 גרם נתחי סלמון פרוס דק (לבקש מהדייג)
לתחמיץ:
2/3 כוס רוטב יוזו מוכן (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות)
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
1 כף שורש ג׳ינג׳ר מגורד
¼ כוס שמן שומשום
מיץ לימון לפי הטעם
מעט מלח לפי הטעם
להגשה:
½ כוס פירורי פנקו (אפשר גם פירורי לחם אחרים)
½ כוס אפונה וואסבי כתושה
4 צנוניות פרוסות דק
חופן עליי כוסברה ונענע
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ. מתקנים תיבול לפי הטעם והצורך.
במחבת יבשה קולים את פירורי הלחם להזהבה.
מסדרים את פרוסות הדג על צלחת הגשה מתאימה, מתבלים בתחמיץ, מקשטים בפירורי לחם קלויים, באפונה ווסאבי, צנוניות ועליי תבלין ומגישים מיד.
סלמון צלוי בקרמל סויה
רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 נתחי סלמון ללא עור, במשקל 150 גרם כל אחד
לרוטב:
½ כוס סויה
½ כוס טריאקי
2 כפות סוכר חום דחוס
2 כפות גינג׳ר מגורד
6 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
כמה טיפות מיץ לימון
להגשה:
פרוסות צ׳ילי
אפונה ווסאבי כתושה
זרעי כוסברה כתושים
עשבי תבלין קצוצים – כוסברה, בצל ירוק וכדומה
אופן ההכנה:
במחבת נונסטיק מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט.
מוסיפים את נתחי הדג, מנמיכים להבה ומבשלים רק עד שהדג מתבשל במשך כ-7 דקות.אם יש צורך מוסיפים מעט מים לרוטב כדי שלא ישרף. מגישים בקישוט של פרוסות צ׳ילי, עשבים ותבלינים.