אתרי הטבע והנופש ברחבי הארץ מלאים עד אפס מקום, ובחלק מהמקומות הציבור נקרא שלא להגיע עקב עומס יתר.
בגן הלאומי פלמחים נרשם עומס חריג של מבקרים, וברשות הטבע והגנים ביקשו לא להגיע לאזור בשעות הקרובות. ברשות הטבע מזכירים לציבור כי ניתן להיכנס לגנים הלאומיים והשמורות רק בהזמנה מראש באתר הרשות בשל מגבלות הקורונה
עקב תפוסה מלאה נסגרה גם הכניסה לחניון חוף זיקים, שוטרי משטרת ישראל נמצאים במקום ועוסקים בהכוונת תנועה. מאיגוד ערים כינרת נמסר כי חוף מפרץ אמנון נסגר עקב עומס. ב-15 חופי האיגוד נופשים כעת 15 אלף איש ומתחילת החג נפשו בכינרת מעל 65 אלף איש.

מדורית אלמליח, מנכ"לית עמותת התיירות "ארץ הגליל" נמסר כי המלונות חדרי האירוח והקמפינגים בגליל, היו מלאים, בתפוסה שעמדה בתקן התו הסגול לתיירות, כמו גם אתרי השייט והמסעדות שנפתחו לפני החג, וכי התיירנים שמחו להתחיל להפעיל את העסקים שהיו מושבתים זמן רב. אלמליח ציינה כי מאחר והשמים סגורים ורוב הישראלים ירצו לבלות בישראל, על הממשלה לתמוך ולעודד את ענף התיירות בארץ, בכדי שיוכל לארח את ולהעסיק את העובדים שיצאו לחל"ת, לטובת פרנסת כולם.
כ-90 אלף מטיילים פקדו השבת את הגנים הלאומיים ושמורות הטבע. כ-15,000 לנים בחרו ללון בחניוני הלילה תחת כיפת השמים, מרביתם בדרום הארץ. בין האתרים הבולטים: אשקלון עם 2,400 מטיילים, חורשת טל עם 2,200 מטיילים, עין גדי ועין אפק עם 2,100 מטיילים בכל אחת מהשמורות, ופארק אשכול עם 1,800 מטיילים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו