צילום: אסנת רום // אתי אנקרי

לחם חג הקציר של אתי אנקרי

גולשי "ישראל היום" מוזמנים להתרשם מהמתכונים שהכוכבים הכי אוהבים ואפילו לנסות אותם בבית • חג שמח ובתיאבון!

"זה הזמן להפרשת חלה", אומרת היוצרת, המלחינה והזמרת אתי אנקרי, שהוציאה לאחרונה אלבום שירי ילדים חדש בשם "שולם לעולם", כאשר היא משתפת אותנו במתכון שלה ללחם לחג השבועות, שניכר שהוקדשה לו מחשבה רבה ושנכתב באהבה ובתשומת לב רבה לפרטים. "זה הזמן לבקש, לבקש, לבקש". במהלך הלישה, כך היא מציעה, כדאי להקדיש כמה רגעים ל"מחשבות של תקווה ושאיפה טובה על כל מה שצריך".

אתי אנקרי // צילום: אסנת רום
אתי אנקרי // צילום: אסנת רום

מצרכים:

שני ק''ג קמח כוסמין מנופה

1.8 ליטר מים

1.25 כוס שמן קל כלשהו

כף שטוחה של מלח / גמיש לפי הטעם

ממתיק - כמה כפות סוכר  או שליש כוס סילאן או דבש

שלוש כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה קמח שמרים, מלח וממתיק, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה.

לשים עד לבצק חלק. כשהבצק כבר חלק ונעים (הוא יוצא מאוד רך ודביק, מצריך שטיפת ידיים מידי פעם), מוסיפים את השמן ומספיגים אותו בבצק תוך כדי לישה. זה הזמן להפרשת חלה (מפרידים חלק קטן, אומרים ברכה מיוחדת, עוטפים אותו בשתי עטיפות וזורקים או ששורפים בתנור, כי זה לא לאכילה. בעבר היו נותנים את זה לכהן. זה הזמן לבקש).

"מכסים את הבצק לתפיחה - הוא אמור לתפוח מאוד. מרגיעים בתנועות סיבוביות מבחוץ כלפי פנים. אפשר לתת עוד התפחה והרגעה ואפשר כבר ליצור עיגולי לחמניות.בעדינות רק לבצוע ולהניח בלי לעייף את הבצק בלישות נוספות. למרוח ביצה (לא חייבים), לבזוק שומשום, ומיד להכניס לתנור בחום בינוני – 180 מעלות או 200, תלוי בתנור. כשהלחמניות משחימות, לנקוש עליהן - אם מתקבל צליל של דלת אפשר לפתוח ולהוציא. לכסות במטלית ולקוות לחג שמח!

בתיאבון!

לכל המתכונים לחצו כאן!

חלה לשבועות // צילום: מאיה באומל בירגר
חלה לשבועות // צילום: מאיה באומל בירגר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...