את המתכון המקורי ביותר משתפת חני נחמיאס, וגם הוא מזכיר נשכחות. "בחרתי במתכון לטרטור", מספרת השחקנית על המתכון למאכל שיש להגותו "TARATOR". "מדובר במאכל בלקני, והשורשים שלי הם מסלוניקי, יוון, ככה שאת המאכל הזה אני זוכרת שהונח כל שבוע על השולחן. במיוחד בשבועות, ובאופן כללי בימי הקיץ, כי הוא מאוד מרענן וטעים, ומושלם למי שעושה דיאטה כי הבסיס שלו הוא יוגורט".
המתכון מתאים לארבעה אנשים. "אמנם אני מסלוניקי אבל גם יהודי טורקיה, בולגריה ומקדוניה מכינים את הטרטור בשבועות בפרט ובקיץ בכלל, וזה מושלם גם לימים החמים שלנו כאן".

מצרכים:
6 גביעי יוגורט 3%
עשרה מלפפונים קצוצים היטב (כמעט במצב מחית)
4 כפות של גבינה לבנה 5%
שני מלפפונים חמוצים במלח, קצוצים היטב
3 כפות שמן זית
כפית נדיבה של שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שופכים את כל החומרים לקערה ומערבבים. מכניסים את זה למקרר לפחות לשעה כי זה טעים רק כשזה קר. אני אוהבת להגיש את זה בצלוחיות זכוכית קטנות כמו גלידה, ואפשר גם לעשות לזה טוויסט: לפעמים אני מוסיפה חמישה עלי נענע שמעניקים טוויסט מנטולי, לפעמים מוסיפה שאריות של קוטג' אם יש. אם מגישים את זה בכלי גדול אחד וממנו מוזגים לכולם, מומלץ לעטר בעלי נענע ובזיליקום.
בתיאבון!