צילום: פיני סילוק // נדב גדג'

הבשמל של נדב גדג'

גולשי "ישראל היום" מוזמנים להתרשם מהמתכונים שהכוכבים הכי אוהבים ואפילו לנסות אותם בבית • חג שמח ובתיאבון!

גם המתכון של זוכה העונה השנייה של "הכוכב הבא" ונציגנו באירוויזיון 2015 מתקשר לילדות או ביתר דיוק – לפריז, צרפת, שם נולד וגדל עד גיל 3. מאוחר יותר הוא גילה את המנה שמחזירה אותו לשם ומאז הוא לא מפסיק לבשל אותה. מדובר בפשטידת פסטה ורוטב בשמל, ונדב מבטיח שכמה שקל להכין אותה – ככה היא טעימה.

"בחרתי במנה הזו בעיקר בגלל הרוטב שלה", מספר גדג'. "רוטב בשמל זה רוטב צרפתי מהמאה ה-17, וזה לוקח אותו לשורשים שלי, לבית".

המנה שמחזירה אותו לשורשים. נדב גדג' // צילום: משה נחומוביץ'
המנה שמחזירה אותו לשורשים. נדב גדג' // צילום: משה נחומוביץ'

מצרכים:

חבילת פסטה

מלח

פלפל

2 ביצים

אבקת שום

שמן

מצרכים לרוטב:

100 גרם חמאה

2 כפות קמח

200/250 גרם גבינה צהובה מגורדת

כוס חלב

אופן ההכנה:

מכינים פסטה (עדיפות לפנה) לפי ההוראות.

שמים את כל החומרים של הרוטב בסיר ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה. מורידים שיתקרר טיפה.

אחרי שמתקרר שוברים לסיר שתי ביצים, מוסיפים מלח, פלפל שחור ואבקת שום ומערבבים.

שופכים לתוכו את הפסטה ושוב מערבבים הכל יחדיו.

את התערובת מוזגים לתבנית מלבנית משומנת, מפזרים מעל עוד 200/250 גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור.

המלצה שלי: לפזר מעל גם גבינת פרמז'ן!

בתיאבון!

לכל המתכונים לחצו כאן!

קלה להכנה וטעימה. פשטידה // צילום: לירון אלמוג
קלה להכנה וטעימה. פשטידה // צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...