בנדיקט תרד // צילום: איתיאל ציון

בחזרה לטבע

לכבוד ביטול מגבלת ה־100 מטר ול"ג בעומר באווירה משפחתית, מאיר אדוני מציע ארבעה מתכונים לפיקניק מפנק

ימי הקורונה הם תקופה מאתגרת, אבל מי כמונו אוהבים אתגרים? אני תמיד אומר שקל זה לחלשים, ואתגר זה מה שבאמת מוסיף את הפלפל לחיים. אנחנו אוהבים לנצח את הקשיים ולהוכיח לעצמנו שהחיים נמשכים, ונעשה אותם טובים ונכונים יותר. 

לכבוד ל"ג בעומר, שאוטוטו מגיע, והיציאה לטבע ולפארקים, שהופכת מחלום רחוק למציאות קרובה, הכנתי לכם סל פיקניק קטן ומפנק, המבוסס על חומרים פשוטים ושכיחים, שתוכלו לקחת איתכם או ליהנות ממנו בבית או במרפסת. 

סלט פטוש

סלט כיפי, קיצי, פשוט ומושלם לפיקניק ישראלי. את הקרוטונים מומלץ להכין מפיתות ישנות שנשארו לכם, ואת הגבינה אפשר להמיר בכל גבינה מלוחה שיש בבית. 5 דקות עבודה, ויש לכם סלט רענן וקראנצ'י.

סלט פטוש. 5 דקות עבודה ויש לכם פינוק קיצי, פשוט ומושלם. צילום: איתיאל ציון
סלט פטוש. 5 דקות עבודה ויש לכם פינוק קיצי, פשוט ומושלם. צילום: איתיאל ציון

החומרים (ל־6 מנות):

√ 2-1 פיתות 

√ 1/4 כוס + 4 כפות שמן זית משובח 

√ 4-5 עגבניות מגי או תמר 

    חתוכות גס

√ 3-4 מלפפונים קשים חתוכים גס

√ 10-8 צנוניות צעירות חתוכות לפרוסות דקיקות

√ חופן זיתי קלמטה מגולענים

√ 1 בצל סגול פרוס דק

√ 1 כוס עלי פטרוזיליה ונענע 

(ללא הגבעולים)

√ 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

√ מלח ים גס

להגשה: 

√ ג'יבנה או גבינה צפתית איכותית

√ 3-2 כפות סומק טרי


קורעים את הפיתות לחתיכות בגודל בינוני. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את קרעי הפיתה כ־2 דקות עד הזהבה. בקערה מערבבים את העגבניות, המלפפונים, הצנוניות, הזיתים, הבצל והעשבים הטריים, מוסיפים את 4 כפות שמן הזית שנותרו ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קרעי הפיתה, בוזקים מעט מלח ים גס, מניחים פרוסות גבינה, בוזקים סומק ומגישים מייד.

בנדיקט תרד וביצים עלומות

פיקניק שהוא גם סוג של בראנץ' במרפסת או בפארק מחייב מנת בנדיקט. במתכון שלפניכם ביצים עלומות משודכות לתרד מאודה, לברוסקטה ולפרמזן. כדאי להביא איתכם את מרכיבי המנה - החומרים הרטובים ארוזים בנפרד מהיבשים, ולשמור אותם חמימים. בשטח תוכלו להרכיב ב־30 שניות מנת בנדיקט מענגת, שתלך נפלא עם יין לבן צונן.

בנדיקט תרד וביצים עלומות, ברקע מוזלי. פיקניק שהוא סוג של בראנץ'. צילום: איתיאל ציון
בנדיקט תרד וביצים עלומות, ברקע מוזלי. פיקניק שהוא סוג של בראנץ'. צילום: איתיאל ציון

החומרים לביצים (ל־6 מנות):

√ 6 ביצים 

√ 2 כפות חומץ רגיל

לתרד:

√ חופן עלי תרד טורקי, עם הגבעולים, שטופים היטב

√ 1 שן שום מעוכה

√ 4 כפות שמן זית

√ 4 כפות מים

√ 2 כפות חמאה 

√ 1 כפית מלח אטלנטי

לברוסקטה:

√ 6 פרוסות לחם מחמצת 

√ 4 כפות שמן זית

√ 1 שן שום

להגשה:

√ 1 כפית פלפל שחור

√ גבינת פרמזן מגוררת

הכנת הביצים: בסיר רחב מרתיחים מים, מוסיפים את החומץ ומנמיכים ללהבה בינונית. שוברים את הביצים לקערות קטנות, בעזרת כף יוצרים מערבולת במרכז הסיר ויוצקים בעדינות את הביצה למרכזה. שולקים 5-3 דקות עד שהחלבון נקרש ועוטף את פני החלמון בשכבה דקיקה. מדי פעם יוצרים תנועות סיבוביות במים בעזרת הכף, כדי שהביצה לא תידבק לתחתית הסיר. אפשר להניח בו בזמן 2 ביצים. בעזרת כף מחוררת מוציאים ומניחים על נייר סופג. 

הכנת התרד: מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, עלי התרד והשום, מוסיפים את המים ומכסים במכסה ל־2 דקות. מורידים את המכסה, מוסיפים את החמאה והמלח ומנענעים את המחבת קלות כך שתיווצר אמולסיה בין המים לחמאה. מבשלים כדקה ומורידים מהאש (שומרים את הרוטב שנוצר במחבת).

הכנת הברוסקטה: מחממים מחבת פסים על להבה בינונית. מורחים את פרוסות הלחם בשמן הזית וקולים כל פרוסה כ־3 דקות מכל צד עד הזהבה. מורידים מהאש ומשפשפים כל פרוסה בשן השום. 

הרכבת המנה: מניחים על כל פרוסת לחם תרד טורקי וביצה עלומה אחת, מוזגים מעט מהרוטב שנוצר במחבת התרד, מגררים פרמזן מעל, זורים מעט פלפל שחור גרוס ומגישים.

פוקצ'ה

לחם חם, קריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים, יהיה ליווי הולם לסלסילת הפיקניק ולכל המשתנים שבתוכה. גבינות, דגים מלוחים, ממרחים ומה לא. בצק פשוט, עם הטופינג או בלי, יעלה חיוך של ימים טובים.

פוקצ'ה. לחם חם, קריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים. צילום: איתיאל ציון
פוקצ'ה. לחם חם, קריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים. צילום: איתיאל ציון


החומרים (ל־2 פוקצ'ות):

√ 1 ק"ג קמח פוקצ'ה

√ 1 כף שמרים יבשים או 30 גרם 

שמרים טריים

√ 700 מ"ל מים קרים 

√ 1 כף מלח ים אטלנטי 

√ 3 כפות שמן זית 

לטופינג:

√ 2 עגבניות מגי פרוסות 

√ 1 בצל לבן פרוס דק

√ 4 עלי מרווה

√ קורט מלח ים אטלנטי גס

√ שמן זית להברשה

בקערת מיקסר מניחים את הקמח והשמרים, מוסיפים את המים הקרים ולשים בעזרת וו לישה במהירות בינונית 4-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח והשמן ולשים 5-4 דקות עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מהדפנות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי (בכל חצי שעה מוציאים אוויר מהבצק במכה או בהטחה של כדור הבצק במשטח העבודה וממשיכים בהתפחה).

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. משמנים את כפות הידיים ומחלקים את הבצק ל־2 חלקים. בעזרת הידיים משטחים כל חלק בתבנית, מפזרים מעל פרוסות עגבנייה ובצל, עלי מרווה ומלח, מזלפים שמן זית ומתפיחים כ־15 דקות בתבנית. אופים כ־15 דקות עד שהפוקצ'ות תפוחות וזהובות היטב.

מוזלי

מוזלי הוא אחת ממנות הבוקר האהובות עלי, והוא נפלא לפיקניק קיצי ומרענן, כי מה כיפי יותר ממוזלי שאתם בעצמכם הכנתם בו את הגרנולה? אז נתתי לכם מתכון פשוט וזריז, אבל תרגישו חופשי להשמיט ולהוסיף כאוות נפשכם, ובהתאם למה שזמין לכם בארונות המטבח. יוגורט, פרי וגרנולה ביתית - שילוב מנצח.

החומרים למוזלי (ל־6 מנות):

√ 320 גרם שיבולת שועל

√ 50 גרם שקדים אמריקניים

√ 50 גרם אגוזי לוז קלופים

√ 100 גרם אגוזי קשיו שבורים גס

√ 80 גרם גרעיני חמנייה

√ 95 גרם שבבי קוקוס

√ 55 גרם סוכר חום

√ 85 גרם סילאן או דבש

√ 1/2 כפית הל טחון 

√ 100 גרם חמאה מומסת 

√ קורט מלח גס

√ 100 גרם צימוקים אוזבקיים 

להגשה:

√ יוגורט כבשים או בקר סמיך

√ מגוון פירות כגון נקטרינה, מלון וענבים 

מחממים תנור ל־120 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים, אגוזי הלוז והקשיו, גרעיני החמנייה, שבבי הקוקוס והסוכר החום. בקערה נפרדת מערבבים את הסילאן או הדבש, ההל, החמאה המומסת והמלח הגס. מערבבים בין 2 הקערות ומפזרים את התערובת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (אם צריך יותר מקום, מפזרים ב־2 תבניות אפייה). מכניסים לתנור ואופים שעה ורבע, תוך כדי ערבוב קל בכל 20 דקות. 

מוציאים את הגרנולה מהתנור, מוסיפים את הצימוקים האוזבקיים ומערבבים היטב. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים.

מגישים לשולחן (או למחצלת) יוגורט, גרנולה ופירות פרוסים, וכל אחד מרכיב לעצמו את המוזלי האהוב עליו.

meircatit@gmail.com

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...