ממשלת גרמניה מוציאה לפועל את החלטת הבונדסטאג לאסור לחלוטין את פעילות החיזבאללה במדינה: שר הפנים, הורסט זהופר, פרסם הבוקר צו האוסר את פעילות החזבאללה בגרמניה והורה על סגירה של ארבע אגודות, המזוהות עם ארגון הטרור הלבנוני והפועלות ברחבי גרמניה.
זהופר נימק את הפעולה בכך שהחיזבאללה אחראי למותם של מאות אנשים בפעולות טרור ברחבי העולם ושם לו למטרה להשמיד את מדינת ישראל. בכך, לדברי השר, פועל הארגון נגד האינטרס הלאומי העליון של גרמניה, המחוייבות לקיומה וביטחונה של ישראל.
המשטרה ויחידות קומנדו למאבק בטרור ביצעו הבוקר פשיטות רחבות על מרכזי פעילות של ארגון הטרור הלבנוני, בכלל זה במסגדים ובבתי עסק. לפי הערכת הרשויות המקומיות, יש בגרמניה כ-1,000 פעילים מוכרים של החזבאללה.
עוד בנושא:
איראן תשתלט על לבנון בחסות הקורונה?
דיווח: ישראל תקפה רכב של פעילי חיזבאללה
בעבר, אסרה גרמניה רק את פעילות הזרוע הצבאית של ארגון הטרור. בעקבות לחץ אמריקני וישראלי הורחב בקיץ האחרון איסור הפעילות גם לזרוע המדינית.
החזבאללה השתמש בגרמניה כבסיס להתארגנות, הלבנת כספים, הפצת סמים, רכישת נשק וזיוף מסמכים. יש לזכור, שגרמניה היא חלק מכוח יוניפי״ל המורחב בלבנון.