סין מתמודדת בפני משבר דיפלומטי לאחר שארצות הברית ומספר מדינות אפריקניות גינו בחריפות את הצעדים שנקט הממשל בסין נגד אנשים ממוצא אפריקני החיים במדינה. הביקורת נגד בייג'ינג החלה בשל הטענה כי הרשויות מעודדות יחס גזעני כלפי אנשים ממוצא אפריקני בעיר גואנגג'ואו בחסות הטיפול במשבר הקורונה. סין מצדה מכחישה כל קשר בין גזענות לבין פעולותיה למניעת התפרצות נוספת של וירוס הקורונה.
בנוסף, מלבד הטענה כי אזרחים אפריקנים סובלים מגזענות בסין, בארה"ב טוענים כי אזרחים ממוצא אפרו-אמריקני מטורגטים וגם כן וסובלים מגזענות. מנגד, סין דיווחה היום (שלישי) על הימצאותם של 111 אנשים ממוצא אפריקני בגואנגג'ואו שנבדקו ונמצאו כחולים מאומתים בנגיף הקורונה.
לפי הפרסומים שהגיעו לרשתות החברתיות, כחלק מהמאבק של הממשלה בסין במקרי הקורונה המיובאים מחוץ לגבולות המדינה, רבים מקרב הקהילה האפריקנית בעיר הסינית הדרומית, גואנגג'ואו, נאלצו להפוך לחסרי בית ולחוות גזענות בשל צבע עורם. מהדיווחים עולה כי אנשים ממוצא אפריקני גורשו מבתיהם על ידי בעלי הנכסים, סורבו להיכנס לבתי מלון בעיר, וזאת למרות שרבים מהם טענו כי לא ביקרו מחוץ לגבולות המדינה בתקופה האחרונה, או היו מצויים באיזשהו קשר עם חולה בנגיף הקורונה.
עוד בנושא:
ארה"ב: הצעת חוק לגינוי סין בצל משבר הקורונה
שבעה לקחים שישראל יכולה ללמוד מסין
"סין מסתירה את מספר המתים מהקורונה"
סין: נדבקים בקורונה ללא תסמינים ייספרו כחולים
בסוף השבוע דיפלומטים אפריקניים בבייג'ינג נפגשו עם בכירים במשרד החוץ הסיני הם "ציינו בקול ברור את חששותיהם ואת גינויים החריף של החוויות המטרידות והמשפילות שאזרחים נתונים להן". את הדברים פרסמה ביום שישי האחרון שגרירות סיירה לאון, ובנוסף דיווחה כי 14 מאזרחיה הוכנסו להסגר חובה למשך תקופה של 14 ימים.
בד בבד, גם ארצות הברית גינתה את המהלכים האחרונים של בייג'ינג וטענה כי גם אזרחיה שלה סובלים מגזענות מבית היוצר של הממשלה בסין. השגרירות האמריקנית פרסמה אזהרה ביום שבת האחרון ובה הודיעו כי כי בעיר גואנגג'ואו "המשטרה הורתה לברים ולמסעדות שלא לשרת לקוחות שנראים ממוצא אפריקני. בנוסף אפרו-אמריקניים דיווחו כי עסקים מסויימים ובתי מלון סרבו לעשות עמם עסקים". עוד צוין כי הרשויות בסין החילו בדיקות חובה לאיתור נגיף הקורונה והסגר עצמי בעבור "כל מי שיש לו 'קשרים אפריקאים'".
סין דחתה אתמול (שני) את ההאשמות של דיפלומטים אפריקנים, ואת טענותיה של ארה"ב כי אנשים בעלי חזות אפריקנית בעיר גואנגג'ואו נתונים למבחני קורונה והסגר בכפייה. כאמור, סין דיווחה על כך שזוהו 111 אנשים ממוצא אפריקני בעיר הדרומית גואנגג'או, שנבדקו ונמצאו כחולים מאומתים בנגיף הקורונה, כשמתוכם 19 מקרים הם מקרים מיובאים - חולים שהגיעו מחוץ לגבולות המדינה. צ'ן צ'ינג, סגן ראש עיריית גואנגג'ואו אמר כי "סך הכל 4,553 אנשים ממוצא אפריקני בעיר נבדקו בבדיקה לזיהוי נגיף הקורונה".