אמנים ישראלים למען העם האיטלקי // צילום: אי.פי.איי

אמנים ישראלים במסר לאיטליה: אנחנו אתכם"

יוזמה של שגרירות ישראל ברומא קיבצה אמנים למסר של תמיכה בעם האיטלקי, שמגפת הקורונה גבתה ממנו מעל 13 אלף קורבנות

תומכים באיטליה: יוזמה של שגרירות ישראל ברומא הביאה מקבץ של אמנים ישראליים לצאת במסר של תמיכה והזדהות עם העם האיטלקי בשעתו הקשה, על רקע אלפי הקורבנות שכבר גבתה מגפת הקורונה בארץ המגף. הסרטונים, ששותפו בערוצי המדיה החברתית של השגרירות, זכו לחשיפה נאה ולתגובות חיוביות מצד האיטלקים.  

את היוזמה הובילה מחלקת התרבות בשגרירות ברומא, בראשות  נספחת התרבות מישל שגב, אשר פנתה לאמנים ישראלים מוכרים באיטליה בבקשה לתרום למאמץ המלחמתי. בין האמנים שנרתמו למאמץ: יסמין גודר, אבישי כהן , אוהד נהרין, יניב ד'אור, ורטיגו, אנסמבל מיתר, הכנר נדב כהן, וזמרת האופרה רעות ונטוררו. במהלך הסרטון האמנים בירכו את האיטלקים בשפתם והביעו סולידריות עמם, ולאחר מכן תרמו מפרי יצירתם.   

שגריר ישראל באיטליה, ד"ר דרור אידר: "שגרירות ישראל באיטליה התגייסה מתחילת המשבר לחזק את רוחם של האיטלקים ולהביע הזדהות ותמיכה באיטליה בשעתה הקשה. ערים בישראל האירו את המרכזים הגדולים שלהן בצבעי הדגל האיטלקי.

"לבד מההתמודדות הרפואית והמדעית עם המגפה, המיזם בא לקדם את חיזוק החוסן הנפשי של העם האיטלקי מול התפשטות הנגיף. אין כמו תרבות טובה כדי לעורר תקווה לימים טובים. שגרירות ישראל שמחה להיות חלק מזה", הוסיף השגריר אידר לסיכום המיזם האמנותי.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...