צילום: אי.פי // אחמדינג'אד

הסוכנות לאנרגיה אטומית: "הפיקוח באיראן נכשל"

דיפלומט מערבי המוצב בסבא"א: "איראן אינה מנהלת משא ומתן בתום לב" • איראן הודיעה כי זה חודש ימים היא מתקינה באתר בנתאנז צנטריפוגות מסוג מתקדם להעשרת אורניום

תודו שלא הופתעתם: אחרי יומיים של משא ומתן, שבו אתמול פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מטהרן לווינה והודיעו שהמאמצים לחדש את הפיקוח נכשלו. "למרות התחייבויותיה החוזרות ונשנות, איראן אינה מנהלת משא ומתן בתום לב", אמר דיפלומט מערבי המוצב בסבא"א, "נראה שכעת עלינו לשאול אם מדובר בטקטיקה הנכונה".

ואם לא די בכך, בדיוק כשהפקחים היו בדרכם חזרה לאירופה, הודיעה איראן כי זה חודש ימים היא מתקינה באתר בנתאנז צנטריפוגות מסוג מתקדם להעשרת אורניום. סגן נשיא איראן, פריידון עבאסי, אמר לסוכנות הידיעות האיראנית הרשמית (IRNA), כי המכונות ייצרו אך ורק אורניום מועשר לרמה נמוכה, שמיועד לייצור דלק גרעיני. "ייצרנו מספיק מהצנטריפוגות האלה וכעת אנו מתחילים באופן הדרגתי בהרצתן", הוסיף עבאסי. באתר בנתאנז, כ-225 ק"מ מדרום-מזרח לטהרן, פועלות כ-10,000 צנטריפוגות מסוג IR-1, המיושן יחסית. הצנטריפוגות מהדור החדש, IR-2, מסוגלות לייצר יותר אורניום בזמן קצר יותר. בה בעת, אתמול נחשף כי איראן ניסתה לפני כשנה לרכוש מסין עשרות אלפי מגנטים מיוחדים שמשמשים צנטריפוגות. המכון למדע ולביטחון לאומי בוושינגטון השיג עותקים של ההזמנות והציג אותן ל"וושינגטון פוסט". במסגרת הסנקציות של האו"ם, אסור למכור לאיראן מגנטים אלה. לא ברור אם הרכישה יצאה אל הפועל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...