זינוק במספר החולים בקורונה בישראל // צילום: אורן בן חקון

מספר הנדבקים בקורונה זינק ל-1,442 - הגידול החד ביותר מאז פרוץ המגפה

371 ישראלים נדבקו בנגיף בתוך 24 שעות • 29 מהחולים במצב קשה, והם מונשמים באופן מלאכותי • 40 במצב בינוני, 1,331 במצב קל

במשרד הבריאות עדכנו הערב (שני) כי מספר חולי הקורונה בישראל עלה ל-1,442. על פי נתוני המשרד, 29 מהחולים במצב קשה ומונשמים, 40 במצב בינוני ו-1,331 במצב קל. עד עתה, החלימו מהקורונה 41 בני אדם. מדובר בזינוק של 371 נדבקים ביממה האחרונה, לאחר שאמש בשעה זו היו 1,071 חולים בישראל.

עוד בנושא:

• עשרות רופאים בכירים דורשים: "להחליף את מנכ"ל משרד הבריאות"

• נתניהו החליט: הגבלות מחמירות על התנועה; אכיפת ההסגר תוגבר באופן משמעותי

• דו"ח מבקר המדינה מזהיר: כשלים במוכנות ישראל להתמודדות מול התפרצות מגפות

• הדסה: רופאים יישאו תג "נקי מקורונה"

בתוך כך, עשרות רופאים בכירים, מנהלי מחלקות ויחידות בבתי החולים ברחבי הארץ יצאו היום (שני) בקריאה חסרת תקדים להחליף את מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, ולמנות רופא במקומו. "אנו חייבים להשמיע את קולנו", כתבו הצוותים הרפואיים במכתב ל"מנהיגי מדינת ישראל", כלשונם. "האזרחים לא יצאו לרחובות על הרס מערכת הבריאות הציבורית - ויום הדין הגיע".

הכותבים הוסיפו: "בימים אלה מתקבלות החלטות התלושות מהמציאות הקלינית בשטח ומתעכבות החלטות חיוניות. הנהגת המערכה כשלה במדיניות הקריטריונים לבדיקת קורונה. חולים בקהילה ובבתי החולים, כולל חולים בדלקות ריאה ואנשי צוות רפואי בכל הארץ, לא נבדקו כלל במשך שבועות. רבים בצוות הרפואי נשלחים ל'קרב' ללא כלי הנשק המתאימים. לצערנו, עדיין 'לא נפל האסימון'. ההגנה על בריאות הצוותים הרפואיים היא חלקית, לא מספקת ובמקומות רבים לא קיימת כלל. היא מעמידה בסכנה את יכולתנו לנצח במערכה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...