סוהר בכלא אווין בטהרן // צילום: רויטרס // סוהר בכלא אווין בטהרן // צילום: רויטרס

בשל הקורונה: איראן שחררה 85,000 אסירים

הרשויות במדינה הודיעו שישחררו עשרות אלפי כלואים, כמעט מחציתם אסירים פוליטיים, במטרה למנוע התפרצות קורונה בבתי הכלא • מועד חזרתם לכליאה לא צוין

איראן הודיעה היום (שלישי) כי שחררה באופן זמני 85,000 אסירים, בהם אסירים פוליטיים, מחשש להתפרצות נגיף הקורונה בבתי הכלא של המשטר. 

דובר מערכת המשפט האיראנית גולמחוסיין איסמעילי, אמר בהצהרה מיוחדת שצוטטה בכלי התקשורת במדינה כי: "חמישים אחוזים מהמשוחררים הם אסירים ביטוחוניים. כמו כן נקטנו צעדים להגן על בתי הכלא מהתפשטות הנגיף". הדובר לא ציין את מועד חזרתם לכלא של המשוחררים וכיצד מתכוונת המדינה להחזיר עשרות אלפי אסירים פוליטיים לכליאה בתוך זמן קצר.

לפני שבוע ביקש השליח המיוחד לענייני זכויות אדם של האו"ם באיראן, ג'וויד רחמן, מבכירים במשטר לאפשר את שחוררם של האסירים הפוליטיים מבתי הכלא הצפופים ומוכי המחלות במדינה, על מנת להגן עליהם מהתפשטות הנגיף.

גם קולות בתוך הרפובליקה האסלאמית קראו בחודש החולף לשחרור אסירים פוליטיים. חבר הפרלמנט מחמוד סאדגי, שחלה במחלת הקורונה, קרא לשיחרורם של אסירים פוליטיים מבתי הכלא.

כלא אווין הידוע לשמצה בטהרן // צילום: רויטרס
כלא אווין הידוע לשמצה בטהרן // צילום: רויטרס

בציוץ אמיץ במיוחד כתב חבר הפרלמנט החולה כי: "בדיקת הקורונה שלי חזרה חיובית. לא נותרה לי תקווה רבה בעולם הזה. אני קורא ליו"ר הפרלמנט לאפשר לאסירים פוליטיים ובטחוניים לצאת מבתי הכלא במוקדי ההתפרצות". 

מערכת הכליאה באיראן ידועה כאכזרית במיוחדת ובולט בה כלא אווין שבצפון הבירה טהרן, שמיועד בעיקר עבור אסירים פוליטיים. צפיפות, תנאי רעב ומחסור והתעללות מצד הסוהרים הם רק חלק מהדיווחים על הפרות אדם ביתי הכלא באיראן. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...