הביקוש הנמוך משפיע: בעקבות המלצות משרד הבריאות, נרשמים ביקושים נמוכים מאוד לטיסות ליעדים השונים ברחבי אירופה, מה שמציב את חברות התעופה מול אתגר קשה.
באל על החליטו לבטל טיסות לבודפשט, פרנקפורט, וינה ובריסל וזאת כחלק מהניסיונות למזער נזקים שנגרמים כתוצאה מהתפשטות הווירוס שגורם לבהלה בקרב הנוסעים הישראלים.
עוד בנושא:
אל על מבטלת זמנית את הטיסות לאיטליה, לתאילנד וליפן
זעם בוועד העובדים: "התנהלות הממשלה - מכת מוות לתעופה"
בשל הקורונה: אל על לא תגבה דמי ביטול
בהלת הקורונה: אל על מצמצמת את הטיסות לתאילנד
חשוב לציין כי ישראלים רבים מבטלים טיסות גם ליעדים שאין אליהם אזהרות מסע כמו גרמניה, צרפת ובריטניה.
אל על היא לא חברת התעופה היחידה בישראל שנאלצת להתמודד עם המצב החדש. בישראייר ובארקיע, כמו באל על, מציעים ללקוחות לרכוש כרטיסים בתנאים נוחים מאוד וזאת במטרה להגדיל את הביקוש ולמלא את המטוסים.
בשלוש חברות התעופה הישראליות כבר הודיעו על גלי פיטורים בעקבות הנזק הכלכלי האדיר שנגרם להן ומי שנאלצת להתמודד עם הנזק החמור ביותר היא כמובן אל על שכבר ביטלה קווים ליפן, תאילנד, איטליה, הונג קונג וסין.
נכון לעכשיו, נרשמת עליה בכמות הנדבקים בצרפת ובגרמניה, אך בבדיקה מול הרשויות עולה כי נכון לעכשיו, אין כל כוונה להוציא אזהרת מסע למדינות נוספות ביבשת.
מחברת אל על נמסר: "בשל הנסיבות המיוחדות עקב אירוע הקורונה, ובכלל זה הנחיות והמלצות משרד הבריאות לציבור, אנו נאלצים לבצע התאמות מסחריות בטיסות מסוימות, ובמסגרת זו מציעים גם חלופות בטיסות אחרות. אנו מתנצלים בפני לקוחותנו על אי הנוחות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו