הפגנת עובדי אל על היום // צילום: אלי פיינברג

זעם בוועד העובדים של אל על: "התנהלות הממשלה - מכת מוות לתעופה"

יו"ר ועד עובדי חברת התעופה קרא לממשלה לסייע ולמנוע פיטורים • נתניהו: "נעזור לכם ונדאג לאל על"

יו"ר ועד עובדי אל על , שרון בן יצחק נשא דברים בכנס החירום של עובדי אל על שנערך הבוקר (ראשון) במתחם החברה בנתב"ג ואמר כי החברה נמצאת במשבר עימו לא התמודדה בעבר. 

בן יצחק אמר:"בשלושת החודשים האחרונים עסוקה נציגות העובדים במו"מ רוחבי לכלל עובדי החברה. הנציגות הציגה דרישות לגיטימיות על מנת להביא לשיפור בתנאי הרווחה ושיפור בתנאי השכר שלנו, לשם כך אף שכרנו את שירותיו של פרופסור ירון זליכה ותוך כדי המו"מ התחיל לכרסם בנו הנגיף הארור הזה. לטובת הצעירים שבינינו ותזכורת לוותיקים שבינינו אחזור קצת אחורה בזמן.  חברת אל-על הייתה ונולדה יחד עם המדינה, נכס אסטרטגי".  

"אנחנו נאלצים להתמודד מול עידוד חברות זרות שנמצאות בבריתות בעוד שלנו כחברה ישראלית יש חרם כניסה מעצם היותנו יהודים. סובלים מחוסר סלוטים כאשר פה נותנים לחברות זרות לקחת אזרחים שלנו ליעדים בעולם. החליטו על שמים פתוחים, אנחנו בעד אבל תנו לנו תנאים שווים להתחרות, תנו לנו גם עידוד כספי עבור כל נוסע זר, למה אנחנו לא? כחברה ישראלית שמטיסה אחוז גדול מנפח הנוסעים בנתב"ג היינו זכאים להנחה עבור אגרות - וגם זה נלקח מאיתנו", קבל בן יצחק.

עובדי אל על הפגינו היום נגד המשבר // צילום: ועד עובדי אל על
עובדי אל על הפגינו היום נגד המשבר // צילום: ועד עובדי אל על

בן יצחק התייחס למשבר שנגרם כתוצאה מנגיף הקורונה ואמר: "עכשיו הגיע ווירוס הקורונה, הממשלה בחרה באופן חריג משאר מדינות העולם להטיל הגבלות מטורפות  - לא לטוס – זאת מכת מוות לתעופה. איך אנו כחברת תעופה אשר פעם אחר פעם מתמודדת עם חוסר שוויון בתחרות ואמורה לשמור על הנכס האסטרטגי האווירי - צבאי של מדינת ישראל, יכולה לעמוד מול עצירה מלאה של נוסעים מלטוס. חברים יקרים שלי, אני חייב לומר בשקיפות מלאה, אנחנו מוצאים בשבועות האחרונים אוזן קשבת אצל שרים ומקבלי החלטות".

"אנו זועקים ומבקשים היום ועכשיו ממשלת ישראל - אנחנו חיילים של המדינה, יש פה טייסים, טכנאים, מכונאים, חשמליים שאחראים שמטוסי הקרב שלנו יהיו באוויר. כולנו אזרחים שמניעים את כלכלת מדינת ישראל, מעמד ביניים גאה, המנהלים משק בית תחת יוקר המחייה ולא מתלוננים אף פעם. תמיד כשנקראים למען המדינה ולמען האזרחים – מתייצבים לכל משימה ובכל זמן וכך נמשיך ונעשה גם בעתיד. הפעם, הקריאה הזו לממשלת ישראל זועקת מגורנם של 6,500 בתי אב בישראל - תנו חיבוק חזרה לאל על שעליה עדיין יש לכם מניית זהב. אל על חזקה ישראל חזקה – ישראל ואל על אחד הם", קרא בן יצחק.

אל על תאפשר שינוי והקפאה של כרטיסים

בעקבות בהלת הקורונה: חברת אל על הודיעה לפני זמן קצר כי תאפשר לכל רוכשי הכרטיסים, מכל הסוגים, לשנות או להקפיא כרטיסי טיסה שתאריך ההמראה שלהם עד סוף חודש מרץ. לפי ההודעה, בחברה יאפשרו לדחות את כרטיס הטיסה עד סוף חודש יולי השנה.

שימו לב כי לא ניתן לרכוש כרטיס מעכשיו במחיר זול לחודש הקרוב, העונה הפחות אטרקטיבית באירופה, ולדחות לחודשים החמים יותר בחינם. השינוי יהיה כרוך בהתאם למחירי הטיסות שיהיו באותם תאריכים בהמשך השנה וכך בעצם, באל על לא יגבו דמי שינוי, אך כן תצטרכו לשלם את הפרשי המחירים.

ההחלטה של אל על מגיעה זמן קצר לפני כינוס החירום שנפתח היום בשעה 11:00 אליו אמורים להגיע אלפי עובדים במטרה להתכונן לצעדים הקשים ולפיהם, כאלף מעובדי החברה צפויים להיות מפוטרים בעקבות הפגיעה הקשה שנגרמה מהתפשטות נגיף הקורונה והירידה המשמעותית בביקוש ליעדים אטרקטיביים מאוד של החברה וביניהם תאילנד, יעדי איטליה, הונג קונג והשקת הקו החדש ליפן.

במהלך אסיפת העובדים של עובדי אל על, התקשר ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר לעובדים כי הוא הטיל על ועדת השרים לעזור לחברה הישראלית. "אני מעריך את העבודה שאתם עושים ואנחנו נעזור לכם ונדאג לאל על", אמר ראש הממשלה בשיחת הטלפון"

מטוס של חברת אל על // צילום: קוקו

עוד בנושא:

בעקבות מגפת הקורונה: אל על מבטלת זמנית את הטיסות לאיטליה, לתאילנד וליפן

יהיה לנו צי של ספינות קורונה

טיסות בצל הקורונה

פותח חיסון נגד קורונה בעופות

בתוך כך, בעקבות התפשטות הווירוס והביקוש הנמוך, הודיעו בחברות התעופה ראינאייר, וויז, אליטליה, ארקיע וישראייר, כי הן מבטלות טיסות מישראל ומצמצמות את הפעילות לתקופה הקרובה. הביקוש לטיסות לאירופה ירד באופן משמעותי בשבוע האחרון וזאת, כאמור, בעקבות בהלת הקורונה שפגעה באופן קשה מאוד בחברות התיירות והתעופה, שמתמודדות עם אחד המשברים הקשים ביותר שנראו בענף.

תהליך חיטוי המטוסים של חברת אל על
תהליך חיטוי המטוסים של חברת אל על

בשבוע שעבר ביטלה אל על את טיסות החברה לכלל יעדי איטליה ולבנגקוק שבתאילנד. בנוסף, הודיעה החברה כי השקת הקו הישיר לטוקיו תידחה לארבעה באפריל השנה. בחברה נאלצים להתמודד עם גל ביטולים גדול לאותם יעדים, בעקבות התפרצות וירוס הקורונה ואזהרות משרד החוץ ומשרד הבריאות בנוגע לאותן מדינות. ההחלטה בנוגע לתאילנד, לאיטליה וליפן הצטרפה להארכת השהיית הטיסות לבייג'ינג ולהונג קונג עד 2 במאי השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...