התכוננו למתקפת פחמימות וסוכרים: הקינוחים הנוסטלגיים מכל העולם נוחתים במסעדות הטובות בארץ בין התאריכים 11-18 בפברואר. שפים מהמסעדות הנבחרות ברחבי הארץ יציעו לבאים נחמה חמימה ומתוקה לחורף, וכמובן לחג המתוק במיוחד שעוד רגע כאן, הוולנטיין.
בייליס טיים בהוטל מונטיפיורי
גולת הכותרת של שבוע הקינוחים תהיה ה"בייליס טיים" שיוגש בהוטל מונטיפיורי בתאריכים ה-11-13 בפברואר בין השעות 16:00-19:00. כמו מסורת הטי טיים הבריטית, יוגשו בשעות הבייליס טיים קוקטיילים מבוססי בייליס לצד קינוחים מידיו של השף קונדיטור טל שפיגל. השף, שמוכר למיליוני עוקבים מחשבון האינסטגרם הפופולרי שלו, יגיע לארץ מפריז במיוחד עבור שבוע הקינוחים. הקינוחים המיוחדים אותם יגיש שפיגל הם טארט אשכוליות ופיסטוק חלבי, אנטרמה שוקולד, כוסמת וטונקה, שו (בצק רבוך) של שומשום שחור עם ורדים ופטל. אלו יוגשו לצד קוקטיילים, שתיה חמה וסקונס, בתפריט זוגי מיוחד.
פרשנות חדשנים לקינוחים נוסטלגיים
.jpeg)
טל שפיגל // צילום: סוון אנדרסן
השף קונדיטורים של המסעדות הטובות בארץ יכינו עבור שבוע הקינוחים של ישראל תפריט קינוחים מיוחד המורכב משתי מנות, קינוח נוסטלגי ופרשנות חדשנית לאותו הקינוח. כל קינוח יוגש עם קוקטייל המשלב את משקה בייליס, שמשלב גם הוא בין נוסטלגיה ומבט מודרני קדימה.
בין המסעדות והקינוחים אפשר למצוא את מסעדת טוטו והקונדיטור אלון גולדמן שיגישו טארטלט תותים- קלתית פריך קלאסית עם תותים אפויים וטריים, אשכולית אדומה וקרם וניל, קראסני - טארט תותים מודרני עם גבינה ושוקולד בלונד. מסעדת מונא והקונדיטור איתי פטאל יגישו טארט טאטן תפוחים, וגלידת וניל, סורבה תפוחים ומייפל, טוויל תפוח בקינמון, מרקחת תפוחים, תפוחים דחוסים בתה שומר וקולי תפוחים.
מסעדת לה רפובליקה והקונדיטור אייל רווח יגישו טורטה פולנטה- עוגה לימונית על בסיס פולנטה ושקדים, גלידת פולנטה על קראמבל גרהאם קרקר וקרם לימונצ'לו. מסעדת מגרב והקונדיטורית הילה בידרמן יגישו עוגה עוגה - עוגת שוקולד עשירה של זיכרונות ילדות, ציפוי גנאש וסוכריות צבעוניות. סנה חילווה יא ג'מיל - עוגת שוקולד עסיסית, עשירה ונימוחה, קרמו שוקולד מריר והל, טוויל שוקולד ופיצוחים.
.jpg)
אלון גולדמן // צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת משייה והקונדיטורית טל איטקין יגישו טירמיסו בייליס- זביון בייליס, קראנצ' קפה, בישקוטי קקאו וכן קינוח ערמונים, משייה ובייליס- פאדג' ערמונים, קרמו בייליס, טוויל משייה, מוס פרדו ושוקולד מריר. מסעדות נוספות שיגישו צמד קינוחים הן קיטשן מרקט, נונו בכפר סבא, בר 51, פרסקה בקיבוץ מסעדה, אואזיס, ומסה.
מה מתוק יותר משוקולד?
ארבע מסעדות מובילות בתל אביב ישתפו לראשונה פעולה עם השוקולטיירית איקה שוקולד. איקה תיצור יחד עם קונדיטור של כל מסעדה קינוחי שוקולד מיוחדים בשילוב בירה גינס. לדוגמא, במסעדת ג'ורג' וג'ון יוגשו מרשמלו גינס מיוחד וקרמו שוקולד - עוגת קפה וגינס.
במסעדת הוטל מונטיפיורי יוגש טרמיסו מפורק עם לשונות חתול משוקולד גינס שטובלים בקרם קפה ואספרסו חם. המסעדות צפרה וטופולופומפו יגישו קינוחי שוקולד ובייליס מיוחדים בשיתוף עם איקה. השוקולטיירית גם תיצור קולקציית אוזני חתול מיוחדת משוקולד במהדורה מוגבלת, שתחגוג את השילוב המושלם שהוא שוקולד ובייליס, ושוקלד ובירה גינס. את התוצרים אפשר יהיה לקנות באתר האינטרנט שלה, בחנות ובמסעדות המשתתפות. בנוסף לפעילות במסעדות, יתקיימו במהלך השבוע סדנאות קינוחים בסטודיו של השף קונדיטור אלון שבו.
פסטיבל SWEETIME בקניון מבשרת
.jpg)
פסטיבל מתוקים בקניון מבשרת // צילום: queen pretzel
מיטב השוקולייטרים, הקונדיטורים, יצרני הסוכריות ואשפי הקינוחים מכל רחבי הארץ ישתתפו בחגיגה של מתוקים מושחתים ומוגזמים בפסטיבל SWEETIME הראשון בקניון מבשרת בתאריכים 12-14 בפברואר.
בדוכנים מושחתים במיוחד ישתתפו השף שגב משה, ליאור קוקה, תומר אומנסקי, מסעדת גורדוס, הידועה בקינוחים המוגזמים שלה, אהרל'ה - בית הקרפים הלוהט של מחנה יהודה, סוכריות בעבודת יד בסגנון צרפתי, מתוקים קוריאניים, מגדלי פנקייקים, דונאטס' אמריקאיים, סופגניות צ'ורוס ספרדיות, מאפי קיורטוש הונגריים, קינוחי בננה לוטי תאילנדיים, ממלכת החלבה, ועוד רבים אחרים.
הפסטיבל יציע מגוון ענק של כמאה פינוקים מתוקים, שונים ומרתקים מרחבי העולם. כל המנות ימכרו עד 35 שקלים למנה.
שעות פעילות: רביעי וחמישי, בין השעות 16:00-22:00 וביום שישי בין 09:00-15:00.