שבעה חודשי מאסר מאסר וקנס של 2,000 דינר (10 אלפים שקלים) נגזרו היום שני בבית המשפט בירדן על האזרח הישראלי, קונסטנטין קוטוב, שהסתנן לממלכה בסוף חודש אוקטובר ונעצר.
קוטוב הואשם בהסתננות לא חוקית ובהחזקת סם אסור לשם צריכה, סיגריית מריחואנה. הוא הודה באישום הראשון, אך כפר באישום השני וטען כי לא ידע שהחזקתו אסורה לפי החוק הירדני וטען כי החוק בישראל מתיר החזקה של כמות כזו לשימוש עצמי.
בית המשפט בירדן, בו התנהל המשפט נגד האזרח הישראלי // צילום: אי.פי
לפני כחודשיים, ישראל שחררה את שני האזרחים הירדנים היבא אל-לבדי ועבד אל-רחמן מרעי, שנעצרו טרם מעצרו של קונסטנטינוב. ראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, ביקר באותו בירדן וניהל את המגעים המדיניים מול בכירים בממלכה הירדנית להשגת ההסכם. במקביל ניהל ראש השב"כ נדב ארגמן את המגעים הביטחוניים של הפרשה. יצוין כי בין שתי המדינות מתקיימים ערוצי קשר קבועים ודחופים מתחת לרדאר התקשורתי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו