זירת הפיצוץ בתימן // צילום: רויטרס

תימן: עשרות הרוגים במצעד צבאי

רקטה פגעה ישירות במשתתפי המצעד • ההערכות: קבוצה שפרשה מהקואליציה הסעודית נגד החות'ים, אחראית לירי

עשרות הרוגים ופצועים בפיגוע במהלך מצעד צבאי היום (ראשון) בדרום תימן בעקבות רקטה  ששוגרה לעבר המשתתפים במצעד, שנערך בעיר א-דאלע שבדרום תימן. כוחות גדולים של צוותי הצלה והסהר האדום פינו את הנפגעים לבתי חולים סמוכים.

בכלי התקשורת הערבים הובאו ציטוטים מפי עדי ראייה שתיארו את מקום הפיגוע כזירת קרב: ״גופות של הרוגים וחלקי גופות התפזרו לכל עבר, פצועים רבים שכבו גוססים על הכביש, חלקם היו ללא הכרה. פצועים שותתי דם זעקו לעזרה, אבל כוחות ההצלה המעטים לא יכלו לסייע לנפגעים הרבים. זה היה מחריד״, סיפר ל"אל ערביה" תושב העיירה שהיה עד ראיה לפיגוע הקשה.

 

עוד בנושא:

תימן: תקיפת טילים בליסטיים נגד צבא סעודיה

בכיר בחות'ים: לא נהסס לתקוף את ישראל

ארה"ב תפסה ספינה איראנית עמוסה בטילים בדרכה לתימן

 

לפי הדיווחים, רוב הנפגעים הם משורות כוחות הצבא המקומי שנתמכים על ידי איחוד האמירויות. לאחרונה התגלעו חילוקי דעות בקואליציה שהובילה ערב הסעודית נגד המורדים החות'ים בתימן המזוהים עם אירן. בשל חילוקי הדעות התפרקה הקואליציה בהובלת הסעודים, ואיחוד האמירויות הכריזה על תמיכתה בבדלנים בדרום תימן. לפי חלק מההערכות, זו הקבוצה שאחראית לירי הטיל.

 

בדלנים אלה כבשו לאחרונה שטחים נרחבים בדרום המדינה, והשתלטו על מבני ציבור וממשל שהיו בשליטת כוחות הממשלה החוקית בדרום תימן הנתמכים על ידי ערב הסעודית, ומתנגדים לבדלנים הנתמכים על ידי איחוד האמירויות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...