קבלן אמריקני נהרג בתקיפה בעיראק

דיווחים: 30 רקטות שוגרו לעבר בסיס צבאי סמוך לכירכוכ • כמה חיילים במקום נפצעו בהפצצה • החשודים האפשריים: מיליציה פרו-איראנית או תא דאעש

כירכוב נחשבת לאזור שבו פועלים עדיין שרידי דעאש // צילום: אי.פי.איי ,
כירכוב נחשבת לאזור שבו פועלים עדיין שרידי דעאש // צילום: אי.פי.איי

תקיפה נגד בסיס משותף לכוחות ארצות הברית ועיראק סמוך לכירכוכ: קבלן מארצות הברית נהרג וחיילים עיראקים ואמריקנים נפגעו במהלך הפצצה של 30 טילים באתר הצבאי אמש (שישי). כך צוטטו גורמים רשמיים בארצות הברית בדיווח של סוכנות הידיעות AP. הפנטגון אישר את הדיווחים הרבים, שזרמו במהלך הלילה. בשלב זה לא ידוע על מספר הפצועים או על מצבם הרפואי. 

לפי הדיווחים השונים, הטיל פגע בבסיס עיראקי בעיר הצפונית, שאירח כוחות קואליציה אמריקניים בסביבות השעה שבע בערב. אם מיליציה שיעית פרו-איראנית עומדת מאחורי הפעולה, בארצות הברית יקום לחץ גדול להגיב.

לדברי חוקר אמריקני שצוטט בכלי התקשורת, ייתכן ומשמעות התקיפה היא שכוחות פרו-איראניים לא נרתעים כלל מלפגוע בחיילים אמריקנים או מהאיום למבצע של ארצות הברית במדינה. 

התגובה האמריקנית , לפי ההערכות, עשויה להיות ביצור הבסיסים, בנוסף לתקיפה נגד הקבוצות שעמדו מאחורי הרג הקבלן. לפי הצהרה רשמית בארצות הברית, כוחות הביטחון העיראקיים יובילו את התגובה ואת חקירת האירוע. עוד נמסר כי מידע נוסף ישוחרר בהמשך לאיסוף הממצאים. 

אף מיליציה לא לקחה אחריות לתקיפה, שבאה בעקבות סדרת תקיפות דומות בחודשים האחרונים נגד יעדים משותפים לכוחות עיראקים ואמריקנים. מזכיר המדינה מייק פומפאו האשים לאחרונה את איראן באחריות לתקיפה נגד מתקן משותף בבגדד ב-9 בדצמבר. 

גם שרידיו של ארגון הטרור דאעש הם חשודים פוטנציאלים בפעולה. מזרחן אמריקני אמר כי כירכוכ נחשבת ל"אזור של דעאש", ובתקופה האחרונה בוצעו פיגועים נגד משטרת עיראק וכוחות הביטחון בעיר. עם זאת, לדבריו, אי אפשר לשלול לחלוטין פעולה של כוחות פרו-איראניים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר