מתכוננים: להכין סופגניות בבית

הגיע הרגע לשלוף את המתכונים הטובים ביותר למאכל השמנוני של החג הקרב • סופגניות מסורתיות וסופגניות מיוחדות • המתכונים

הן מסודרות על מגשים גדולים ורחבי ידיים. צפופות, שמנמנות ומעוטרות למשעי. זוהי עונתן ושעתן הגדולה ביותר. סופגניות רבותיי, סופגניות. מדיי שנה הן מפציעות, מפיצות ניחוח מתקתק של סוכר, זהובות מטיגון וממולאות בהבטחות מפתות.

סופגניות תות ומרציפן

רשימת חומרים לכ-20 סופגניות:

½ ק"ג קמח

1 כף גדושה שמרים יבשים

2 ביצים טרופות

150 מ"ל חלב פושר

50 גרם חמאה רכה

¼ כוס סוכר

2 כפות סירופ רוזטה

2 כפות ברנדי

1 כפית מחית וניל/ גרגירי וניל/ תמצית וניל משובחת

למילוי:

15 תותים קטנים ללא עלים

100 גרם מרציפן

 

שמן לטיגון עמוק

 

לציפוי:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. יום לפני מקפיאים את התותים (או משתמשים בתותים קפואים)

2. מחלקים את המרציפן ל-15 כדורים קטנים.

3. מכינים את הסופגניות: לקערת המיקסר מעבירים את כל המרכיבים ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

4. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ-40 דקות.

5. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ומרדדים ליריעה עבה. קורצים 15 עיגולים רחבים ככל הניתן.

6. מניחים במרכז תות קפוא ופיסת מרציפן, עוטפים בבצק.

7. צובטים את הפתח כך שיהיה וסגור היטב.

8. בעזרת כף היד מכדררים את הבצק לכדורים עגולים מאוד וחלקים ומגלגלים 

9. מסדרים על תבנית משומנת היטב, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

10. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב שוליים כך שיתחמם אך לא ירתח. בעדינות מעבירים את כדורי הבצק אל השמן כשהצד היפה והחלק כלפי מטה בתוך השמן והצד הפחות יפה כלפי מעלה. (מסדרים את כדורי הבצק כך שיישאר להם מקום בסיר לתפוח מעט).

11. מטגנים כל צד כ-5 דקות על אש בינונית עד שהסופגנייה משחימה ותוכנה מתבשל.

12. מעבירים לנייר סופג, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. (ניתן לשמור שעתיים/שלוש)

 

סופגניות פיסטוק ולימון

רשימת חומרים לכ-10 סופגניות:

1 ו-1/2 כוסות כוס קמח תופח

1 כוס פיסטוקים גרוסים דק

גרישה מ-1 לימון

1 ביצה טרופה

1 גביע לבן

4 כפות סוכר

 

שמן לטיגון עמוק

 

לקישוט:

2 כפות מחית פיסטוק

50 גרם שוקולד לבן

1 כף שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק ומשהים במקרר למשך כ-15 דקות.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק עד שחם אך לא רותח.

3. טובלים כף גלידה קטנה בשמן החם ומיד בבלילה ויוצקים כדורי בצק אל תוך השמן החם.

4. מטגנים מכל הכיוונים במשך כ-5 דקות בסה"כ עד שמזהיב.

5. מסננים מן השמן, מספיגים מיד.

6. בינתיים: ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה, מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים למחית חלקה ומבריקה.

7. מקשטים בציפוי פיסטוק ואם רוצים גם בפיסטוק גרוס ומגישים חם.

 

סופגניה קלאסית (טבעונית)

רשימת חומרים לכ-15 סופגניות (תלוי בגודל כמובן):

3 כוסות קמח שמרים

 קורט מלח

2 כפות שמן תירס או חמניות

3 כפות סוכר

1/2 כוס מים חמימים

2 כפות גדושות רסק תפוחים טבעי (אפשר בשילוב עם פרי אחר)

 

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לפי הצורך

למילוי:

ריבת פרי איכותית לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה לשים בצק מהקמח, מלח, שמן, סוכר, מים ורסק.

2. לשים יחדיו במשך כ-3 דקות עד שהבצק גמיש ואחיד.

3. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-45 דקות.

4. יוצרים עיגולים חלקים ושווים בגולם ומסדרים על משטח משומן להתפחה נוספת.

5. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.

6. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מכניסים את הסופגניות לשמן ומניחים לכל צד להזהיב עד לצבע עמוק. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.

7. ממלאים בריבה, מפדרים אבקת סוכר ומגישים.

 

סופגניות טופי

רשימת חומרים לכ-15 סופגניות (תלוי בגודל כמובן):

1/2 ק"ג קמח שמרים

1/4 כוס סוכר

1 ביצה טרופה

1/4 כוס שמן תירס או חמניות

2 כפיות מחית וניל

2 כפות אמרטו או ליקר אחר

3/4 כוס מים חמימים

למילוי:

15 סוכריות טופי פירות או קרמל

 

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה לשים בצק מהקמח, ביצה, סוכר, שמן, וניל, ליקר ומים.

2. לשים יחדיו במשך כ-3 דקות עד שהבצק גמיש ואחיד.

3. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-45 דקות.

4. יוצרים עיגולים חלקים ושווים בגולם. במרכז כל כדור טומנים טופי לפי הטעם

5. מסדרים על משטח משומן להתפחה נוספת.

6. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-20 דקות.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מכניסים את הסופגניות לשמן ומניחים לכל צד להזהיב עד לצבע עמוק. מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.

8. מפדרים אבקת סוכר ומגישים. הסופגניות משובחות כשהן חמימות והטופי נוזלי.

 

חטיפי סופגנייה

כלים באדיבות כלבו עידית

רשימת חומרים:

שאריות בצק סופגניות לאחר התפחה

שפע אבקת סוכר

קינמון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, צובטים חתיכות בצק קטנות מבצק הסופגניות התפוח וזורקים לשמן.

2. מניחים להזהיב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג.

3. מפדרים בהרבה אבקת סוכר, אפשר גם קינמון וזוללים מיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...