גאוני: לביבות וסופגניות עד הבית

נמאס לכם לחכות בתור הארוך לרכישת סופגנייה? אתם מארחים ואין לכם זמן לגרר תפו"א ללביבה? • בחנוכה הקרוב אפשר להזמין את האוכל הייעודי לחג עד הבית, וזה טעים!

צילום: וולט // לא צריך לעמוד בתור של מאפיות רולדין

חג החנוכה מתקשר לנו לסביבונים ולחנוכיות, אך מעל הכל לאוכל מטוגן, כך שהנס היחיד שיכול לצאת מהחג הזה הוא לא לעלות במשקל. בכל שנה, בשבועות שלפני חג החנוכה, אנו נתקלים בסוגים חדשים של מאכלי חג, בקונדיטורים שממציאים מחדש את הסופגניות, בלביבות מטוגנות או אפויות בטעמים חדשים, בסופגניות באן, במילוי גלידה ועוד.

נדמה שכניסת המשלוחים לעולם הקינוחים שינתה את הענף, הכניסה מתחרים חדשים לתחום והפכה לא מעט מקומות לנגישים יותר עבור אלו המתגוררים רחוק, תקועים במשרד, סובלים מעמידה בתורים או, רחמנא ליצלן, סתם מתעצלים לצאת מהבית.

עם זאת, נשאלת השאלה עד כמה המשלוחים אפקטיביים כשמדובר במוצר שנעשה בעבודת יד ובדקדקנות. האם משתלם להזמין מארז סופגניות, שסביר להניח שיהיו מיוחדות ומעוטרות כאשר יש סיכוי שהמראה, ובעקבותיו הטעם, ייפגעו בכל זעזוע במהלך המשלוח שמוביל השליח הרכוב על אופניים או אופנוע?

ל"וולט" ול"תן ביס", אפליקציות משלוחי האוכל ששולטות באזור המרכז, ובתל אביב בפרט, חלק משמעותי בהיווצרות תת־הסצנה של משלוחי הקינוחים, טרנד שהופך פופולרי ביותר בשנה האחרונה והכניס מתחרים חדשים לשוק, קטנים כגדולים. מה שהתחיל כמשלוחי עוגיות והשתדרג לגלידות וכנאפה, שובר שיאים בחנוכה הנוכחי עם משלוחים של אחד הקינוחים הכי עדינים ו"שבירים" שיש - סופגניות.

מארז סופגניות של joy // צילום: אורי גרון

"אנחנו מעניקים חשיבות מרבית לצורת ולרמת השילוח ולאיכות המזון המגיע בסופו של דבר עד בית הלקוח", מספרת נורית שקד, מנכ"לית משותפת של "תן ביס", "הלקוחות יכולים להזמין דרכנו את כל מה שיתחשק להם בכל שעה ביום ולהיות בטוחים שיקבלו משלוח טעים ומתוק".

גם ב"וולט" מציעים משלוחים של מאכל החנוכה המסורתי, ולא מעט מהם מהמותגים הבולטים בארץ. דרך האפליקציה תוכלו להזמין את מרבית סוגי הסופגניות של רולדין מסניפי תל אביב, רמת גן ורמת השרון. נוסף על כך, גם קולקציית סופגניות "בובספוג" של מותג הקינוחים "שואורום" זמינה באפליקציה, ולצד אלו "הרכש הטרי", הסופגניות של הקונדיטורית ליאור קוקה, שהצטרפה לאחרונה למשלוחי הרשת, מהדוכן בעל התור הארוך ברוטשילד ועד לפתח הבית.

הטעם לא נפגע

כדי לבדוק את טיב המשלוחים ועד כמה, אם בכלל, הקינוחים עלולים להיפגע במשלוח, בדקנו חלק מהמאפיות ששולחות את הסופגניות עד הבית. להפתעתנו, גילינו כי הסופגניות הגיעו מעוטרות בתוספות עדינות ודי גבוהות, כלומר לא סופגניות סטנדרטיות הכוללות מילוי בלבד, אלא קינוח מושקע בעבודת יד. עם זאת, המשלוחים שמרו על איכות ועל סטנדרטים גבוהים, המשלוח לא הגיע "מבולגן", הסופגניות עמדו יציבות ללא פגם וכמובן, הדבר החשוב ביותר, ההישארות הממושכת בקופסת הקרטון לא פגמה בטעם. 

בוב ספוג של שואורום

בעוד הרשתות והמסעדות הגדולות משתלטות על תחום המשלוחים, גם הקונדיטוריות, וכן הקונדיטורים העצמאים, מנסים לעשות הכל כדי לא להישאר מאחור, ולא משנה מה המחיר, תרתי משמע. "אם מדובר במשלוח מורכב, לא פעם אני מבצעת אותו בעצמי כדי להבטיח נסיעה נכונה ובטוחה לעוגה, לסופגנייה או למארז הקינוחים", מספרת שרון עופרי־סלרי, בת 23 תושבת תל אביב, המנהלת בחמש השנים האחרונות עסק ביתי ושמו "מתוקית עוגות מעוצבות". "יש לי אפילו שלט על האוטו 'זהירות, עוגה באוטו'".

עופרי־סלרי היא לא הקונדיטורית ובעלת העסק היחידה ששומרת על זהירות מרבית. "יש לא מעט קינוחים שרצינו לייצר אך ויתרנו עליהם, כי יש סיכוי שהמוצר ייהרס בדרכו ללקוח", אומרת עינב שמיר, ממייסדות מותג קינוחי הבוטיק joy, "יש בעייתיות עם ייצור עדין דוגמת קצפות או מליות שרגישות לטלטלות, אך בעיטוף ובאריזה יעילים ונכונים אפשר להתגבר על חלק גדול מהקשיים.

"אנחנו עובדים עם חברה פרטית ולא עושים את המשלוחים בעצמנו, אך המארזים שלנו 'לא עוברים ידיים'. השליח שלוקח את המארז הוא זה שמספק ללקוח. אנחנו מתייחסים למארזים בכפפות של משי. במקרה שלנו אנו גובים מהלקוח את דמי השליחות שחברת השליחויות גובה מאיתנו. אין לנו רווח כלל על השליחויות. המטרה שלנו היא הנגשת מארזי הקונדיטוריה שלנו.

"החלק הכי משמעותי בתהליך, מלבד הטעימה, הוא חוויית פתיחת המארז", מסכמת שמיר, "מהרגע שהלקוח מקבל את המארז מתחיל טקס פתיחה שלם. הרוב לא מצפים לקבל קינוחים רגישים במארז מתנה, ואז התגובות בהתאם, שמחות ונרגשות. בינינו, מי לא היה רוצה לקבל מתנה טעימה באמצע היום?"

לביבה חמה באריזה 

לביבות של סוליקה

בין כל הסופגניות המוגזמות, הקרונאטס והדונאטס, כמעט שכחנו מאכל חג מסורתי נוסף - הלביבה. אותה "לביבה חמה ומתוקה" משיר החג העממי, הפכה גם היא כעת ל"לביבה חמה, מתוקה ובמשלוח עד הבית". שמעתם נכון, כעת אפשר לאכול לביבות בלחיצת כפתור באפליקציה במקום לגרר תפוחי אדמה במטבח הביתי במשך שעות. 

בניגוד להרבה מקומות שמאפשרים משלוח סופגניות, במקרה של הלביבות המטוגנות מדובר במקומות בודדים, ואחד מהם הוא מעדניית "סוליקה" שייסד אחד השפים המפורסמים במדינה, אבי ביטון.

"לקח לי חודשיים לעלות על נוסחה ללביבות שלא יתייבשו ויישארו טעימות גם אחרי שהן מתקררות", הוא מספר, "זרקתי המון בדרך עד שהגעתי לנוסחה הסופית שאני מרוצה ממנה. לביבות חמות הן תמיד טעימות, אבל רוב האנשים קונים בצהריים ולא תמיד אוכלים אותן באותו הזמן. הלביבות שלנו לא ספוגות בשמן, ואפילו תפוח האדמה והבטטה ללא גלוטן".

במשלוח הלביבות, שאותו אפשר להזמין דרך אתר המעדנייה, נוכל לקבל את כל ששת סוגי הלביבות של ביטון, שמוכנות במקום בכל יום: לצד תפוח האדמה הכביכול רגיל, נמצא גם לביבת ירק, בטטה, כרישה ואפילו עוף וסלמון. גם במקרה של הלביבות, עלה החשש כי השילוב של משלוח עם אוכל חם ומטוגן יפגע בטעם הלביבות. לכן גם במקרה הזה לקחנו על עצמנו את המשימה וטעמנו את הלביבות, גם כשהגיעו חמות, גם לאחר מכן כשהתקררו וגם לאחר חימום נוסף. בשלושת המקרים התוצאה נשארה זהה, ובעיקר טעימה. עם זאת, היה אפשר לספוג את שמן הלביבות קצת יותר, אבל בכל זאת, מדובר בחנוכה, זה לא שציפינו למשהו לא שמן. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר