לקראת הכרעה. בוריס ג'ונסון וג'רמי קורבין // צילום: חיים צח - לע"מ, איי. פי

הבחירות בבריטניה: אי של אי ודאות

תמונות של ילדים שמטופלים בתת-תנאים במערכת הבריאות מסכנות את מעמדו של רה"מ ג'ונסון בבחירות • החשש בקהילה היהודית מהישג משמעותי של קורבין מתגבר: "לאחר הבחירות אנו צופים הסלמה של התוקפנות מצדו של השמאל הרדיקלי - גם כלפי היהודים"

האם מצבה הנורא של מערכת הבריאות הבריטית יכריע את תוצאות הבחירות הכלליות, שייערכו מחרתיים (חמישי) באי, ויאפשרו למנהיג האופוזיציה, ג׳רמי קורבין, להיבחר לראשות הממשלה? מפלגת הלייבור בבריטניה מנצלת את ימיה האחרונים של מערכת הבחירות, כדי לתקוף את הממשלה השמרנית והעומד בראשה - בוריס ג׳ונסון, על המשבר הקשה בבתי החולים בממלכה המאוחדת שבא לידי ביטוי בשני צילומים שפרסם היומון המקורב ללייבור, ״דיילי מירור״, בעמודו הראשון - של ילדים המאושפזים בתת תנאים.

התקרית אתמול, בה סירב ג'ונסון לראות צילום של ילד בן ארבע שאושפז בבית חולים בחשד לדלקת ריאות וקיבל טיפול על רצפת המוסד הרפואי בשל מחסור במיטות, ואם החרים את הטלפון הנייד של כתב הטלוויזיה שניסה להראות לו את הצילום, עוררה שאט נפש נרחבת בציבור הבריטי ונוצלה עד תום על ידי קורבין בכנסי הבחירות שלו. 

ה״דיילי מירור״ שב ופרסם אתמול צילום נוסף, הפעם של תינוקת בת תשעה חודשים, שאולצה להמתין עם אמה שש שעות על כורסה במסדרון בבית חולים, בטרם נמצאב לה מיטה, למרות התדרדרות במצבה הבריאותי. ״הנה עוד צילום שלא תרצה לראות, מר ג׳ונסון״, זעקה הכותרת הראשית של העיתון שפרסם מאמר של רופא לשעבר שקרא ״לזרוק מהשלטון את הונדליסטים שהשאירו את מערכת הבריאות שלנו על ברכיה״.

עוד בנושא:

• ממלכת הבחירות: בריטניה הולכת לבחירות בפעם השלישית בארבע שנים

בריטניה: חמאס פועל לבחירתו של קורבין

• הממלכה המחולקת: אביר הברקזיט מול איש השמאל הקיצוני

מעמד הביניים והמעמד הנמוך מחליפים מפלגות

ג׳ונסון מעביר את ימיה האחרונים של מערכת הבחירות במחוזות בחירה בצפון בריטניה שנחשבים למעוזים מסורתיים של הלייבור אך הצביעו בעד ״הברקזיט״ במשאל העם לפני שלוש שנים, במטרה לנסות להעביר את הבוחרים לצדו ובכך להבטיח לעצמו בפרלמנט הבא רוב מוצק עמו יוכל ליישם את ה״ברקזיט״. 

אך במהלך ימים אלה, ג'ונסון מוצא את עצמו בפני ביקורת ציבורית קשה ומוצג על ידי הלייבור כחסר רגשות ומנותק מהמציאות. למרות הסקרים המחמיאים ברובם, הצופים לו עדיין ניצחון ברור ופער של כ-10% על פני הלייבור, מתריע ג׳ונסון שהמצב בשטח שונה והמאבק בין שתי המפלגות צמוד מאוד. ישנם גם סקרים, שמצביעים על התחזקות הלייבור לנוכח הנטייה של מצביעי מפלגות אופוזיציה אחרות לתת את קולם ללייבור כדי להבטיח מהפך פוליטי. 

קורבין מקיים בימים האחרונים מסע במחוזות בחירה שמרניים, שתושביהם הצביעו נגד ה״ברקזיט״. מחקרים אחרונים, שבדקו את נטיות ההצבעה של האוכלוסיה הבריטית, מצאו שהשמרנים מצליחים להעביר לצדם אחוזים משמעותיים של בוחרים ממעמדות העובדים, בעוד שהלייבור מושך ציבורים ממעמד הביניים, שהצביעו בעבר לשמרנים. 

"הישג לקורבין יוכיח שהוא הפך את האנטישמיות ללגיטימית"

לנוכח מעבר קולות הבוחרים בין המחנות הפוליטיים והמפלגות השונות, ורישום שיא של בוחרים חדשים להצבעה מחרתיים, גובר אי הוודאות באשר לתוצאות הבחירות. גורמים בקהילה היהודית הבריטית מתריעים, שאם הפרש המושבים בין השמרנים והלייבור יהיה קטן, יהיה בכך משום הישג משמעותי ללייבור שעלול לאפשר לו להקים ממשלת מיעוט בתמיכתם של הליברל-דמוקרטים והבדלנים הסקוטים. 

״הנהגת הלייבור הצליחה בשבועות האחרונים להשתלט על הגורמים הקיצוניים בשמאל הבריטי ולמנוע ממנו לזרוע כאוס ברחובות״, אומר ל״ישראל היום״ אחד מבכירי הארגון הבריטי ״מעקב זכויות האדם היהודי״, המבקש לשמור על עילום שמו, ״אך לאחר הבחירות - יהיו התוצאות אשר יהיו, אנחנו צופים להסלמה של התוקפנות מצדו של השמאל הרדיקלי - גם כלפי יהודים. הישג לקורבין יוכיח שהוא הצליח להפוך את האנטישמיות לעניין לגיטימי בזירה הציבורית. תבוסה לקורבין תיוחס על ידי נאמניו ליהודים ולישראל״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...