גדוד "עז א-דין אל-קאסם" של חמאס // צילום: אי. פי.איי

דיווח לבנוני: התחדשו המגעים עם חמאס לקראת הסדרה ארוכת טווח

על פי פרסום של העיתון "אל-אח'באר", לפני ימים אחדים חודש המו"מ העקיף בין ישראל לארגון בעניין הסכם רגיעה ארוך-טווח, שיכלול גם את השבת גופות חללי צה"ל הדר גולדין ואורון שאול ז"ל, המוחזקות ברצועת עזה • בתמורה לרגיעה נשקלות הטבות כלכליות לפלשתינים

העיתון הלבנוני אל-אח'באר דיווח הבוקר (שישי) כי לפני ימים אחדים התחדשו המגעים בין חמאס לבכירי המודיעין המצרי המתווכים בין הארגון לישראל, בעניין הסכם רגיעה ארוך טווח, שיכלול גם את סוגיית השבויים והנעדרים הישראלים ברצועת עזה.

על פי הדיווח, תמורת רגיעה ארוכת טווח בעזה נשקלות הטבות לאוכלוסייה הפלשתינית ברצועת עזה, כגון הקמת מתקן להתפלת מים במימון טורקי, הנחת קו מתח נוסף לשיפור אספקת החשמל לרצועה, ובית חולים חדש שיוקם במימון אמריקני. 

עוד דווח כי שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלאדנוב, עתיד להיפגש עם בכירי חמאס ולדון איתם בנושא המשך ההסדרה ברצועה.   

עוד בנושא: 

"יש התקדמות לכיוון עסקה עם חמאס" 

חמאס מכחיש: "לא היינו קרובים לעסקת שבויים" 

נתניהו למשפחת גולדין: "לא נעביר גופות מחבלים לעזה עד להשבת החיילים" 

כזכור, השבוע דווח ב"ישראל היום" כי על פי גורמים מצריים ופלשתינים בכירים, ישראל וחמאס היו קרובים להשגת פריצת דרך משמעותית בשיחות להסדרה בעזה, במסגרתן תצא לפועל עסקת חליפין בה ישוחררו אסירים פלשתינים תמורת השבת גופותיהם של חללי צה"ל הדר גולדין ואורון שאול. אולם סבב הלחימה האחרון מול הג’יהאד האיסלאמי הביא לעיכוב בשיחות, וישראל אף העבירה מסר לחמאס באמצעות המצרים לפיו כל עוד הארגון לא יקח חלק בשיגורי רקטות לישראל, צה"ל ימנע מתקיפת מתקניו ופגיעה באנשי הארגון במהלך סבב הלחימה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...