ביום שלאחר העברת המנדט להקמת הממשלה ליו"ר רשימת כחול לבן ח"כ בני גנץ, נשארה המערכת הפוליטית, כצפוי, ללא שינוי ובלי אפילו קצה חוט של יציאה מהפלונטר הפוליטי.
בליכוד נשמעו בטוחים בעצמם, במיוחד לאור העובדה שכל השותפים הטבעיים דחו את הצעות גנץ להיפגש למשא ומתן. אחד מחברי הליכוד אמר ל"ישראל היום" כי "ראש הממשלה נראה טוב, חד, מעודד ובעיקר בטוח בעצמו.
אין שום תרחיש שמישהו מהבלוק יערוק, במצב הזה ודאי שגנץ לא יוכל להרכיב את הממשלה, מקווים שיבוא לממשלת אחדות ולא יגרור את המדינה לבחירות שלישיות".
גם השר אריה דרעי אמר אתמול דברים ברוח דומה. "גנץ התקשר אלי, בירכתי אותו על כך שקיבל משימה לאומית גדולה, ואמרתי לו שאם הוא כן ורוצה ממשלת אחדות, יש מתכון אחד - מתווה נשיא המדינה".
דרעי אמר את הדברים בראיון לרשת ב', והוסיף: "הרי מה המטרה של הפגישות הללו? לנסות לפורר את הגוש - והגוש הזה לא מתפורר, למה לחכות 28 יום נוספים שיילכו לאיבוד? אני רוצה ממשלת אחדות לאומית רחבה, הדרך היחידה היא שגנץ יבין שאסור לו לשמוע לעצות אחיתופל".
ואילו בכחול לבן עסקו אתמול בעיקר בענייני לוח זמנים. לאחר שקיבל יו"ר הרשימה גנץ את המנדט להרכבת הממשלה, ברשימה הוציאו מבול של הודעות לתקשורת, לפיהן גנץ שוחח באופן אישי עם ראשי הרשימות האחרות, במטרה לקדם ממשלת אחדות.
ח"כ עמיר פרץ וח"כ אורלי לוי-אבקסיס, היחידים שיפגשו עם בני גנץ // צילום ארכיון: יוסי זליגר
פגישה פוליטית אחת בלבד נקבעה אתמול באופן רשמי. ביום שני הקרוב ייפגש גנץ עם יו"ר העבודה־גשר, חברי הכנסת עמיר פרץ ואורלי לוי־אבקסיס. עוד ציינו בכחול לבן כי במקביל ייפגשו צוותי המו"מ של המפלגות ביום שלאחר מכן.
באותו היום מצפה ליו"ר גנץ פגישה עם יועצו המיוחד של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, בשגרירות ארה"ב בירושלים. בשבת הבאה גנץ ישתתף בעצרת המרכזית לציון 24 שנים לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל בכיכר רבין, ויהיה הנואם המרכזי באירוע.
אמש פורסם בחדשות 12 כי בכחול לבן מתגבשת בימים אלה הצעת פשרה לראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו, לפיה כחול לבן יציעו לו להיות ראשון ברוטציה על ראשות הממשלה או לחלופין להגיע עם גוש הימין.
עוד בנושא:
הפלונטר הפוליטי עובר מנתניהו לגנץ: "גוש ה-55 של הימין עדיין יציב"
הפלונטר הפוליטי מגדיל את הסיכון למלחמה
האם ישראל בדרך למערכת בחירות נוספת?
הפלונטר לא מצדיק את שינוי השיטה
מחפשים שובר שוויון: האם הממלכתיות של ריבלין תצליח למנוע בחירות בחורף?
מנגד, ברשימת כחול לבן טענו בפני "ישראל היום" כי את הצעות המשא ומתן האמיתיות של כחול לבן לא ישמעו בתקשורת, בטח שלא עוד בטרם הפגישות. המשא ומתן שעוד לא נשא פרי כלל עבור יו"ר כחול לבן הוא זה עם הרשימה המשותפת. "הסיפור מאוד פשוט: הרשימה תנהל את השיחות כרשימה משותפת בדיוק כמו שכחול לבן ינהלו את השיחות ככחול לבן", הגיבו ברשימה לגבי שאיפת כחול לבן למו"מ ללא בל"ד.
"מו"מ רק עם בל"ד"
יו"ר הרשימה איימן עודה אמר כי "עידן נתניהו התחיל אחרי ממשלת גוש חוסם, ועידן נתניהו יכול להסתיים עם ממשלת גוש חוסם. אנחנו דורשים לראות אלטרנטיבה של שלום ושוויון".
יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה // צילום ארכיון: אורן בן חקון
חבר הרשימה, ח"כ יוסף ג'בארין, הוסיף כי "גנץ התחיל את מגעיו עם הרשימה המשותפת ברגל שמאל. החלטתו להתקשר לראשי שלוש מהמפלגות שמרכיבות את הרשימה ולא לרביעית, היא ניסיון אומלל לפלג בין מרכיבי הרשימה ולפגוע באחדותה".
יו"ר ועדה חדש
בתוך כך, ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) מונה אתמול ליו"ר הוועדה המסדרת של הכנסת. עד כה מי שמילא תפקיד זה ח"כ מיקי זוהר (הליכוד), אולם עתה, לאחר שהנשיא ראובן ריבלין הטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על ח"כ בני גנץ (כחול לבן), יש על פי החוק למנות את נציג מפלגתו לעמוד בראש הוועדה המסדרת.
תפקידה של הוועדה המסדרת הוא לקבוע את הנושאים שיידונו בכנסת בתיאום עם יו"ר הכנסת אדלשטיין עד להקמת הוועדות הקבועות, ובראשן ועדת הכנסת.
לאור העובדה שהכנסת תחל ביום שני הבא את פעילותה השוטפת, יש חשיבות לכך שנציג כחול לבן יעמוד בראשה, כי הוא יקבע את מועדי כינוסה של הוועדה ואת הנושאים שיידונו בדיוניה.
השתתף בהכנת הכתבה: דניאל סיריוטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו