צילום: אלן שיבר //  יאניס ספרופולוס מעביר הוראות לזומן. מה קורה במאני טיים? ,
צילום: אלן שיבר // יאניס ספרופולוס מעביר הוראות לזומן. מה קורה במאני טיים?

טעונים שיפור: המאני-טיים של יאניס ספרופולוס

אין אחד במערכת הצהובה שלא יגיד מילה טובה על יחסי האנוש של יאניס ספרופולוס, אבל יש דבר אחד שהמאמן היווני לא מרשים בו - ניהול המשחק בדקות אחרונות • וגם: איך זה שהמשחק המרכזי עדיין משודר בשעה כה מאוחרת ועדכון על המתחרש במחלקת הנוער של הפועל ת"א

בדקה ה־90. יאניס ספרופולוס הוא מאמן מצוין. במכבי ת"א מספרים כי הוא מעביר אימונים ברמה גבוהה מאוד, שם דגש גם על הפרטים הכי קטנים ומשפר את השחקנים באופן פרטני. 

פרט לכך, ההתנהלות שלו עם העובדים, השחקנים והאוהדים מרשימה, והיא ככל הנראה אחת הסיבות המרכזיות לשינוי שהתרחש לאחר מינויו למאמן במקומו של נבן ספאחיה בשנה שעברה. הוא הרגיע את השחקנים (וגם את אנשי המועדון) ומצא את הדרך להוציא מכל אחד את המרב כדי להרים את הקבוצה מהמשבר שבו היתה שרויה עד לזכייה באליפות ומאבק עד הרגע האחרון על המקום ברבע גמר ביורוליג.

אבל יש דבר אחד שהמאמן היווני לא מרשים בו - ניהול המשחק בדקות אחרונות. לפי בדיקה שעשינו, אחוזי ההצלחה של הצהובים מאז מינויו בנובמבר 2018 למאמן במשחקים שהסתיימו ב־6 הפרש ומטה ביורוליג עומדים על 45 (שישה הפסדים ב־11 משחקים). גם בליגת העל אפשר היה לצפות ממכבי ת"א לנתון מרשים יותר - 62.5 אחוזים (חמישה ניצחונות בשמונה משחקים). 

באולימפיאקוס אחוזי ההצלחה של ספרופולוס במשחקים צמודים מהסוג הזה היו גבוהים יותר, בעונתו האחרונה במועדון היווני (2017/18) הוא ניצח שבעה מתוך 11 (63.6 אחוזים). אז אולי זה רק עניין של זמן והקבוצה שהוא בנה בקיץ הנוכחי תתפקד טוב יותר בדקות החשובות? נמתין בסבלנות.

 יאניס ספרופולוס. יחסי אנוש מעולים // צילום: עודד קרני

להקדים את המאוחר. בליגת העל בכדורגל המשחק המרכזי הוקדם העונה מ־21:00 ל־20:15. לפי מינהלת הליגות בכדורגל, ההחלטה הגיעה לאחר שנערכו מחקרים וסקרים, והתוצאות שלהם הראו שככל שהמשחק יתקיים מוקדם יותר, כך יגיעו יותר משפחות וילדים.

גם במינהלת הליגה בכדורסל נעשים מאמצים גדולים להקדים את שעת המשחק המרכזי, שעדיין קבוע על השעה 21:00. בענף עם הכדור הכתום מבינים אף הם את המשמעות: משחקים בשעות מוקדמות יותר יביאו יותר משפחות וילדים ליציעים.

ההחלטה של מינהלת הליגות בכדורגל לא התקבלה בשביעות רצון על ידי הערוץ המשדר, אך ראשיה הבהירו כי מבחינתם מדובר בנושא שאי אפשר להתפשר לגביו. בכדורסל מעוניינים לקבל החלטות שיהיו מוסכמות על כל הצדדים, ומקווים כי כבר בתקופה הקרובה תהיינה התפתחויות.

רמי כהן. מכתב מטעם ההסתדות // צילום: דני מרון

עוקבים מקרוב. בעקבות חשיפת "ישראל היום" בשבוע שעבר על הנעשה במחלקת הנוער של הפועל ת"א, שלחה אתמול הסתדרות העובדים באמצעות ארגון המאמנים מכתב רשמי לוועדת הביקורת של עמותת האוהדים המחזיקה בבעלות על המועדון, בדרישה להרמת מסך ולגילוי מלא של כל המסמכים הנוגעים לתשלום העמותה לעובדיה במהלך השנים.

במכתב נכתב, בין השאר: "על פי דיווחים שונים שהגיעו אלינו, לאורך שנים המועדון פגע בזכויות הסוציאליות של המאמנים במחלקות הנוער, ובכלל זה הלנת שכר ואי־הפרשת פנסיה(...) לפיכך נבקש מוועדת הביקורת לבצע הרמת מסך מלאה של מסמכים הנוגעים לתשלום העמותה לעובדיה.

"אנו שולחים מכתב זה בלב כבד. הפועל ת"א הוא מועדון גדול ומכובד, שבשנות קיומו הקצרות (במבנה הנוכחי) הקים מחלקת נוער מכובדת ומשמעותית לכדורסל הישראלי. אנו תקווה שהבדיקה לא תעלה ליקויים ושהמועדון ימשיך בעבודתו החשובה לקידום הכדורסל הישראלי".

מאז הפרסום גורמים רלוונטיים בתוך המועדון ומחוצה לו החלו לטפל בנושא, וחלק מהם קיבלו הבטחה מראשי הקבוצה כי התשלומים המעוכבים יועברו לעובדים במהרה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...