המתכונים המלאים לסעודה מפסקת

רגע לפני שהצום נכנס נהוג לאכול סעודה מפסקת • כדי שתהיו מספיק שבעים ל-25 שעות, בחרנו את המתכונים הטובים ביותר

מחר (שלישי) נתאסף סביב שולחן המשפחה לארוחה מפסקת חגיגית לפני יום כיפור. על השולחן יונחו מאכלים מגוונים, משביעים וביתיים. מרק עשיר שיחמם לב ובטן, תבשיל סתווי עם שפע ירקות וטעם וקערת קומפוט מרעננת. הנה כמה רעיונות לחתימה טובה וטעימה.

מרק גריסים – קרופניק

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-8 מנות:

1 וחצי כוסות גריסי פנינה

3 כפות שמן קנולה

3 גזרים מקולפים ופרוסים

בצל בינוני מקולף ופרוס

3 גבעולי סלרי נקיים וחתוכים לפרוסות (בלי העלים)

10 פטריות שמפיניון פרוסות

1 חבילת פטריות מיובשות (כ-25 גרם)

3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות ב-2 כוסות מים רותחים במשך כ-10 דקות.

2. מסננים, שומרים את נוזלי ההשריה וקוצצים את הפטריות.

3. בסיר גדול מחממים שמן קנולה ומזהיבים גזר, בצל וסלרי.

4. מוסיפים פטריות שמפיניון טריות ופטריות מיובשות קצוצות ומערבבים היטב.

5. מוסיפים תפוחי אדמה ומים עד גובה 5 אצבעות מעל פני המרכיבים.

6. מוסיפים גריסי פנינה ותיבול.

7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה.

 

מרק גולאש

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-6 מנות:

1/2 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות קטנות

2 עצמות מח

3 כפות שמן זית

1 בצל קלוף ופרוס

2 גזרים קלופים ופרוסים

4 שיני שום קלופות ופרוסות

1 שורש פטרוזיליה / סלרי קלוף וחתוך לפרוסות

2 ענפי סלרי פרוסים

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות ללא גרעינים חתוכות לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות שעועית צבעונית (אדומה ולבנה) מושרית ללילה (אפשר גם קפואה)

2 כפיות פפריקה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומשחימים את קוביות הבשר והעצמות. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

2. לסיר מוסיפים את כל הירקות למעט תפוחי אדמה ועגבניות ומזהיבים.

3. מוסיפים לסיר את כל המרכיבים, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומכסים במים עד 3 ס"מ ממעל גובה המצרכים.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה במשך כשעתיים.

 

סיר אורז ועוף של שלומית 

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 כרעיים מחולקות לשוקיים וירכיים

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 ענף סלרי קצוץ

10 פטריות שמפיניון קצוצות

10 פטריות מיובשות

1 כוס אורז

1 וחצי כוסות מים

1 כף גדושה רסק עגבניות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:

1 כוס אפונת גינה

1/2 כוס שבבי שקדים קלויים

אופן ההכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות  ב-1/2 כוס מים רותחים.

2. בסיר גדול ורחב שוליים שמתאים לתנור מחממים שתי כפות שמן זית ומזהיבים את נתחי העוף מכל הכיוונים, מוצאים מהסיר ושומרים בצד.

3. מוסיפים כף שמן זית ומזהיבים בצל, שום סלרי ופטריות שמפיניון.

4. מוסיפים את האורז ורסק העגבניות וממשיכים לטגן קלות על אש נמוכה.

5. מוסיפים את הפטריות המיובשות עם הנוזלים וכוס מים, מסדרים מעל את נתחי העוף.

6. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך שעה ורבע.

7. מוסיפים אפונה וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.

8. מקשטים בשבבי שקדים קלויים ומגישים.

 

קומפוט שזיפים

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

5 שזיפים אדומים פרוסים

3 כוסות מים

4 כפות גדושות מעדן משמש או מעדן שזיפים (דוגמת סן דלפור)

2 כפות סוכר קנים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את כל המרכיבים במשך כ-15 דקות, מצננים ומעבירים לקירור.

2. מגישים קר מאוד.

 

עוגת בננה, שוקולד צ'יפס וקוקוס (פרווה)

רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או 12 תבניות אישיות:

1 כוס סוכר דמררה

2 כפות סוכר חום דחוס

3/4 כוס שמן קוקוס נוזלי 

3 ביצים 

1/4 כוס קרם קוקוס

3 בננות גדולות מרוסקות במזלג

1 ו-1/2 כוס קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס קוקוס טחון

3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1. מערבלים במיקסר את הסוכר, סוכר חום, שמן קוקוס, ביצים וקרם קוקוס לבלילה אחידה.

2. מוסיפים את הבננות המרוסקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת גבשושית אך אחידה.

3. מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

4. לבסוף מוסיפים את פתיתי השוקולד ומערבבים בזריזות עד שהפתיתים מתפזרים באופן אחדי בבלילה.

5. מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה משומנות, 

6. אופים את העוגות במשך כ-40 דק' לעוגות אינגליש קייק וכ-20 דקות לעוגות אישיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...