מחוז צ'הארמחאל ובח'תיארי נמצא בדרום-מערב איראן, מונה פחות ממיליון תושבים וכלכלתו בנויה על חקלאות. על כן, לרוב, איננו תופס מקום מרכזי בכותרות על המדינה - במיוחד בתקופה הנוכחית. עם זאת, התפרצות נגיף ה-HIV, שמוביל בהמשך לאיידס, הובילה לסערה של ממש.לפי הדיווחים של המפגינים, עשרות מהם נפצעו מירי חי.
האזרחים המקומיים פתחו במחאה שהגיעה אתמול (שבת) לשיא נגד רשויות הבריאות, שלדבריהם "הפקירו אותנו". תושבי הכפר צ'נאר מחמוד, שנמצא במרחק כשלוש שעות נסיעה בלבד מהעיר השלישית בגודלה במדינה - אספהאן, טוענים כי רשלנות הובילה להדבקה של יותר מ-200 תושבים- רובם ילדים. לדברי המפגינים, בוצע שימוש במזרקים נגועים בנגיף ה-HIV בעת בדיקות סוכרת.
"הטענות הן חסרות שחר", הגיב שר הבריאות האיראני סעיד נמאקי. ככלל, קו הטענות של הממשל הוא כי גורמי ההתפרצות הם: "קיום יחסי מין ללא אמצעי מניעה ומכורים לסמים". חבר הפלרמנט בטהרן, מוחמד חוסיין חורבג'ני, אף הציג סטטיסטיקות שלא ברור על סמך מה הן מבוססות. "מתוך 1,800 תושבי הכפר צ'נאר מחמוד, 240 מכורים לסמים", אמר חורבג'ני שהוסיף כי "20 מהמכורים משתמשים באופן קבוע במחטים וזה מה שהוביל להתפרצות האיידס".
בעיר לורדגאן, שמונה כ-40 אלף תושבים, הזעם של המקומיים כלפי הממשל הגיע לשיא. במסגרת הפגנה הם הציתו את המטה האזורי של נציגי המנהיג העליון עלי חמינאי. בד בבד, הם הציתו את בניין המושל, מרכז רפואי מקומי ורכבי משטרה, שהגיבה לטענתה בירי גז מדמיע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו