רגע דרמטי במיוחד התרחש השבוע במהלך תרגיל ענק של הצבא הרוסי עם צבאות נוספים, לאחר ששני רכבים משוריינים התרסקו מגובה של 5,000 רגל (1524 מטרים). מול עיני הצופים הנדהמים, נראו שני כלי הרכב מסוג "BMD-2" כשהם יוצאים מבטן המטוס, אך המצנחים לא נפתחים והם מתרסקים לאדמה. אחד מההתרסקויות תועדה במצלמות והופצה ברשת, למבוכת הצבא הרוסי.
מדובר בתרגיל ענק ובינלאומי שבו היו מעורבים שמונה מדינות שונות, שבהן רוסיה, סין, הודו, פקיסטן, קזחסטן ועוד. למעשה, אורח הכבוד של התרגיל היה נשיא רוסיה בעצמו, ולדימיר פוטין, אך לא ברור האם הוא ראה באופן אישי את תאונת הצניחה.
כלי הרכב, ששוקלים כ-7 טונה כל אחת, אמורות היו לצאת מבטן המטוס ולצנוח לאיטם לקרקע, אך מסיבה שאינה ברורה המצנחים לא נפתחו. למרבה המזל, לא היו בני אדם על גבי המכוניות ולכן האירוע נגמר רק בנזק רב ולא בנפגעים בנפש.
דובר משרד הביטחון מסר כי "בשל מערכות מצנח בלתי תקינות שני כלי הרכב נפגעו כשנפגעו בקרקע. הנחיתה לא הייתה מאויישת ולא היו נפגעים באירוע". גורם בצבא הרוסי טען כי הסיבה לתאונה היא בין היתר הפרה של כללי הבטיחות, מכיוון שהצניחה נעשתה ברוחות חזקות מדי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו