עובדת זרה שהגיעה לישראל והשתלבה בעבודה כמטפלת אצל קשישה במרכז הארץ, הגישה תביעת פיצויים אל בית הדין לעבודה בתל אביב נגד הקשישה ויורשיה. המטפלת תבעה לאחר סיום העסקתה סכום של כ-236 אלף שקלים, בין היתר עבור פיצויי פיטורין והודעה מוקדמת, גמול עבור עבודה בשעות נוספות, הפרשים בגין אי תשלום שכר מינימום, דמי הבראה, חופשה ודמי חגים.
העובדת טיפלה בקשישה במשך כ-6 שנים, כאשר שכרה שולם לה במזומן, חלקו דרך חברת סיעוד והחלק הנותר על ידי הקשישה עצמה. העובדת הזרה סיימה את שהותה בישראל ושבה למולדובה, לאחר שהעידה נגד הקשישה וחברת הסיעוד בהליך “עדות מוקדמת”, והותירה את ניהול תביעתה לעורך דינה.
לפנייה ישירה אל עורכת הדין שני אלקבץ כהן לחץ/י כאן
במהלך ניהול התביעה, אשר התמשכה יותר משלוש שנים, הקשישה הלכה לעולמה. העובדת הזרה לא התייאשה ועמדה על המשך ניהול ההליכים נגד ילדיה של הקשישה, שנחשבים ליורשיה בהתאם לצוואה.
במהלך הדיון בתיק בבית הדין לעבודה בתל אביב, נשמעו עדויות ילדיה של הקשישה בכל הקשור לאופן העסקת העובדת ולתשלום מלוא זכויותיה. הקשישה ויורשיה, שיוצגו על ידי עו”ד שני אלקבץ כהן, וכן חברת הסיעוד, דחו בתוקף את טענותיה של העובדת במלואן וטענו ששילמו לה את מלוא זכויותיה.
בשלב הצגת הראיות, הציגה עורכת הדין אלקבץ כהן בפני בית המשפט יומן שניהלה המנוחה, ובו רישום מדויק של התשלומים ששולמו לעובדת במהלך השנים. המנוחה דאגה להחתים את העובדת על כל תשלום ששולם לה, עובדה שסייעה רבות לניהול הגנת הנתבעים.
שופטת בית הדין לעבודה בחנה את הראיות והחליטה לקבל את גרסת ילדי הקשישה המנוחה במלואה. מלבד יתרת תשלום פנסיה שטרם שולמה, בסך של כ-3800 שקלים עבור שנת עבודתה האחרונה, לא חויבו היורשים בתשלומים מעבר לכך. נוסף על כך, הטילה השופטת על העובדת הזרה לשלם לנתבעים תשלום הוצאות משפט ושכר טרחה לעורך דין.
פסק הדין מציג טפח ממציאות משפטית שאיתה מתמודדים קשישים וסיעודיים בישראל, מול עובדים זרים שדורשים קבלת זכויות סוציאליות שלא מגיעות להם על פי חוק. במקרה זה הצליחו הקשישה ויורשיה, באמצעות עורכת הדין שני אלקבץ כהן, להוכיח כי עמדו במחויבותם על פי החוק לתשלום כל זכויותיה של העובדת הזרה ונמנע מהם תשלום של מאות אלפי שקלים לחינם.
סע”ש 38645-07-16
עורכת דין שני אלקבץ כהן מתעסקת בדיני עבודה. הכתבה באדיבות אתר עורכי דין LawGuide.
