כוח צה"ל חיסל לפנות בוקר (שבת) ארבעה מחבלים חמושים שניסו לחצות את גדר הגבול מעזה לישראל. המחבלים זוהו מראש והיו במעקב של הכוח, שפתח באש עם חצייתם את הגדר, וחיסל אותם. לא היו נפגעים לכוחותינו.
מדובר צה"ל נמסר כי בשעות הבוקר המוקדמות זיהו תצפיות צה״ל מספר מחבלים אשר התקרבו לגדר המערכת בדרום רצועת עזה. המחבלים היו מצוידים ברובי קלצ׳ניקוב, רימוני יד ומטול RPG. לוחמי צה״ל, שנערכו לאירוע בעקבות הזיהוי, פתחו באש לאחר שאחד המחבלים חצה את הגדר והרגו אותם. במהלך האירוע הושלך רימון על-ידי המחבלים. אין נפגעים לכוחותינו ולא נגרם נזק.
מטול RPG שהיה בידי המחבלים שחוסלו // צילום: דובר צה"ל
נשק שהיה בידי המחבלים שחוסלו // צילום: דובר צה"ל
נזכיר כי תקרית דומה באיזור סמוך ארעה השבוע במהלכה הצליח מחבל חמוש לחדור, השליך רימון, ביצע ירי ופצע שלושה חיילי צהל מאותו גדוד שהיה מעורב הבוקר בפעילות. על פי גורם צבאי עקב התקרית בשבת לפנות בוקר צהל ביצע ירי לעבר עמדות חמאס באיזור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו