העונה השנייה של הדוקו-ריאליטי בנושא אוכל בוחרת להרחיב את היריעה. לצד הליווי של עוד שף ישראלי מצליח, יש ניסיון לעקוב אחר הטרנד העולמי וההייפ סביב האוכל הישראלי. בעולם של ,BDSדימוי ישראלי בעייתי ועלייה בנתוני האנטישמיות, השפים והמטבח הישראלי כאילו חיים ביקום מקביל. הצלחה מטאורית בכל חלקי אירופה, בארה"ב ואפילו במדינות כמו אוסטרליה, וסיקור בכתבות בארץ ובחו"ל בניסיון להבין מה באמת מתרחש כאן. שנאה לישראל? אולי, אבל לא לשקשוקה.
• השורד מתחרט: "זו הייתה בחירה מתוך אגו"
• אורטל נגד בן-אל: הסכסוך מחריף
• רוצים להשאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם
"אנחנו על המפית" ממשיכה להיות גם בעונתה השנייה תוכנית האוכל האינטליגנטית ביותר בטלוויזיה הישראלית. על אף הדמות האפאתית-משהו של ברק יחזקאלי, שלעיתים נדמה כאילו זקוקה לסטירה כדי להתעורר לרגע, גם אם אתם בורחים מתוכניות אוכל כמו מאש, נדמה שהתוכנית הזו היא הכתובת עבורכם. האוכל לא מוצג כאן כמודל לתחרות, הוא לא נזרק לפח בכמויות כמו בשלל תוכניות הריאליטי, והוא בעיקר זוכה לכבוד המגיע לו. לא המנחה, לא השפים עצמם אלא דווקא האוכל עצמו הוא הוא הדבר, ולכן התוצאה כולה היא טלוויזיה מכבדת וראויה.
לעיתים, וסליחה על המילים, מצטרפות לסיפור הזה גם פטריוטיות וגאווה ישראלית. ממטבח עני למדי שכולל ג'חנון וגפילטע פיש, נפרצים גבולות של יצירתיות תוצרת כחול לבן. לא רק בתחומים משעממים כמו היי-טק או צבא, אלא גם בכאלה ששייכים לעולם המודרני, ויש שיגידו הנורמלי.
אנחנו על המפית, כאן ,11ראשון, 21:05
• נבעט החוצה: הדחה ראשונה בתולדות "גולסטאר"
• מאבק על דגל ישראל: קליפ טעון לדודו טסה
• אליסה מילאנו השוותה את סגן הנשיא פנס להימלר
• גמר "הישרדות": כל התארים לנעמה, חוץ מהזכייה
• סקרלט ג'והנסון חוטפת: "אני יכולה לגלם טרנסג'דר"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו