הקיץ הלוהט מזמן לנו אינספור פסטיבלים קולינאריים ומיזמים טעימים. והפעם, פאן דיינינג. שבוע קולינאריה משוגע למדי אשר במהלכו יבשלו השפים את כל אשר עולה על רוחם.
הם יהפכו את מסעדותיהם לאחרות ואת מנותיהן למשוחררות מאילוצי התפריט הקבוע. לשפים המשתתפים ניתנה יד חופשית ללהטט את גחמותיהם וקהל הסועדים יוצר נשכר, שמח וטוב לב.
לפיכך, בין ה14/7-18/7 כמה מן המסעדות המובילות בעיר הופכות את עורן, משנות את אופיין ומזמינות את הגרגרנים לחוויה ייחודית ויוצאת דופן.
כדי להבין קצת יותר טוב מה הולך להיות פגשנו את חיים כהן, שמזמין אתכם לבלות ברוח, איביזה, האי הספרדי הלוהט והנודע, עם מנות קיציות, קלילות וטעימות עד מאוד שמככבות בתפריט המסעדה המדוברת שלו, צ׳ירינגיטו שכבר פועלת בהצלחה רבה במלון הw באי. וכן, הצצה למנות נוספות שנרקחות עבור הסתעפות הפרויקט ופתיחתה של מסעדת הדגל LA-LLAMA ("אש") שעוצבה בהשראת מסעדת האם "יפו-תל אביב".
כהן יציע במהלך שבוע פאן דייניינג בין היתר: בלט פסטה וראגו בשר נא, דג נא במרק קר וצלול של שומר, סשימי טונה עם כרובית ים תיכונית, יוגורט ועגבניות לחות, חצילים ממולאים בשפונדרה של טלה עם רוטב עגבניות ונענע יבשה, חזה ברווז ופסטה דובדבנים בציר דובדבנים אדומים, קרפצ'יו ממולא בטאבולה חצילים ונענע, עטוף בפיסטוקים.
כהן, שמקפיד על מנות סובבות אגן הים התיכון מפליא להגיש מנות קיץ מן הים שמאופיינות בקלילות מרעננת. ראשית פרוסות דג נא וטרי טרי, המשתכשכות במרק קר, צלול ונפלא של שומר, זרעי עגבניות ומלפפונים. מעין קונסומה ירקות קר וקיצי.
נתחי דג טונה אדומות שמלוות בפרחי כרובית מטוגנים ומתובלים למשעי בניחוח אוריינטלי. מוגשים עם יוגורט צונן, שמן זית עדין ואספרגוסים פריכים. וגם סלט ירוקים עשיר בטעם המכוסה במעטה דקיק של דג נא המשוח בתחמיץ זעתר ושומשום.
מחירים: ראשונות: 60-75 שקלים, עיקריות: 135-185 שקלים.
בנוסף לתוכן הקולינארי המשובב, הפסטיבל שם דגש על יוזמה חשובה נוספת, קידום שעת האפריטיבו. במהלך שעות הערב המוקדמות ינתנו עד 30% הנחה על התפריט. שעת האפרטיבו / הפי אאור היא ארוחת ערב מוקדמת, מייד אחרי העבודה. מנהג ידוע ומקובל בכל העולם. הקיץ, המסעדות המשתתפות בפסטיבל מזמינות את הישראלים לאמץ תרבות בילוי זו, עם תפריטי פאן בהנחות של עד 30% - לפי שעת הישיבה. כל המקדים זוכה.
השפים משתגעים
בנוסף לכהן, שפים נוספים התבקשו לבשל כל העולה על רוחם וכך הם עשו. מסעדת קוואטרו של השף אביב משה תהפוך לגן עדן לצמחונים ולטבעונים, מסעדת אגרא רמא חוזרת לימי התנ"ך עם תפריט בהשראת הבריאה, בית קנדינוף הופך לבזאר טורקי גדול וססגוני, שף אבי ביטון חוזר למקורות ובהתאם יפתח בקפה פופלאר מסעדת חוף מרוקאית המתמחה בדגים, שחף שבתאי יספר בניטאן תאי את סיפור הצלחתו דרך מנות חובקות עולם אשר מאפיינות את פועלו, ויקטור גלוגר יחלום בפסרדית בקלואליס הכשרה, תומר טל יחגוג את הקיץ בתפריט נא ומרענן בג׳ורג׳ וג׳ון, באנה הטבעונית המהוללת תציג שחיתות מן הטבע, ביא-פאן תסוב הארוחה סביב התאמת סאקה לתפריט, בחדר הפרטי של בית תאילנדי יצאו הסועדים לטיול בתרבות האוכל התאית
הבנות המבשלות יערכו משתה כיד המלכות, צ׳יקטי תהפוך לטברנה יוונית, ופיצה סבא של עומר מילר תארח את הדור הצעיר של בית תאילנדי לחגיגת פיצות תאילנדית.
שריון השולחנות לארוחות מתבצע מראש. במחיר מינימום לסועד: 125 ש"ח.
לקוחות אמריקן אקספרס יוכלו ליהנות מהטבות ייחודיות: מנה בהפתעה + 1 ועוד 1 Aperol Spritz במתנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו