החופש הגדול פרץ אל חיינו בסערה ומותיר את השעון המעורר מיותם על השידה. אפשר להתכרבל עוד כמה שניות גנובות ולמשוך את דקות הבוקר המוקדמות בעצלתיים. לא רק ימי החול מספקים הזדמנות מפנקת לזלילת בוקר מופרזת, אלא אפשר לעשות זאת גם בבוקר יום שישי.
ואם כבר הוחלט עבורנו על בקרים ארוכים יותר, זו העת לקדם את פניהם בארוחת בוקר מושחתת וטעימה להפליא.
מכיוון שהמאפיות הארצישראליות אופות חלות לשבת כבר ביום חמישי, כדאי להצטייד בחלה מתוקה אחת נוספת וללהטט איתה מיני תפנוקים שישאירו אותנו ליהנות שעה נוספת מצינת המזגן הביתי.
כך, בחסות מטבחי הקריר והממוזג הפכתי פרוסות חלה שמנמנות לפרנץ׳ טוסט מלוח מעוטר פרוסות סלמון מעושן וקרם פרש חמצמץ. לקרוק המסייה הצרפתי המסורתי והמלוח הענקתי נופך אמריקני למשעי והוא נמלא חמאת בוטנים, שוקולד ובננות והפך מתוק וממכר. ובמקום לנפוש בקריביים אפיתי ברד פודינג אקזוטי בטעמי פינה קולדה.
פרנץ' טוסט מלוח עם קרם פרש וסלמון מעושן
רשימת חומרים ל־4 מנות:
√ 4 פרוסות עבות של חלה
√ 2 ביצים
√ 1 כוס שמנת מתוקה לבישול
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם
√ מעט חמאה לטיגון
להגשה:
√ 4 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה
√ 8 פרוסות סלמון מעושן
√ 4 פלחי לימון
√ פרוסות בצל סגול
√ עלי שמיר, בצל ירוק קצוץ
פרנץ' טוסט מלוח
אופן ההכנה:
מערבבים ביצים, שמנת מתוקה לבישול, מלח ופלפל.
מחממים מחבת גדולה וממיסים חמאה על להבה בינונית.
טובלים את פרוסות החלה בבלילה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים קרם פרש, פרוסות סלמון מעושן, פלחי לימון, בצל סגול ועשבי תיבול ומגישים.
קרוק מסייה מתוק
רשימת חומרים ל־4 מנות:
√ 8 פרוסות חלה מתוקה
√ 8 כפות חמאת בוטנים
√ 8 כפות פצפוצי שוקולד
√ 2 בננות פרוסות לפרוסות דקות
√ 2 ביצים
√ 1 כוס שמנת מתוקה לבישול
√ 2 כפות סוכר
√ מעט חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
מכינים מפרוסות החלה כריכים של חמאת בוטנים, פצפוצי שוקולד ופרוסות בננה.
מערבבים ביצים, שמנת מתוקה לבישול וסוכר.
מחממים מחבת גדולה וממיסים חמאה על להבה בינונית.
טובלים את הכריכים בבלילה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מגישים חם.
ברד פודינג בריוש אקזוטי - אננס וקרם קוקוס
רשימת חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת:
√ 10 פרוסות בריוש (או חלה מתוקה)
√ 75 גרם חמאה מומסת
√ 10 פרוסות דקיקות של אננס
√ 1 כוס קרם קוקוס
√ 1/2 כוס סוכר
√ 3 ביצים
√ 2 חלמונים
√ 3 כפות שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
מברישים את פרוסות הבריוש בחמאה מומסת.
מסדרים בתבנית משומנת את פרוסות הבריוש ופרוסות האננס לסירוגין, כמו מניפה צפופה ומאונכת.
מערבבים יחדיו קרם קוקוס, סוכר, ביצים וחלמונים ויוצקים על פרוסות הלחם והאננס.
מניחים בצד למשך כ־5 דקות. מפזרים מעל שבבי קוקוס.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, בשליש התחתון של התנור, במשך כ־25 דקות עד שמשחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו