דגים טריים הגדלים בבריכות מים מבוקרות הם פשרה נהדרת נוכח מצבה העגום של רצועת החוף הישראלית. נכון, יש הבדל עצום בין דגים השוחים בים הפתוח ועולים בחכתם של הדייגים בשעת זריחה מוקדמת. אך על מנת לספק את הביקוש וכדי לספק דגים ברמת איכות טובה ומוקפדת נוצרו בריכות הגידול.
בנוסף, מי שמעורה בענף יודע כי עונת הקיץ מוגדרת קולינארית כעונה גרועה מאוד לדגים טריים וכי יש קושי רב להשיג סחורה טובה ומרובה העולה מן הים. זהו מעין פרדוקס ידוע שבמהלך העונה המתאימה ביותר למאכל דגים ופירות ים, לרוב, אין מספיק דגים טריים וטובים לדייג.
לתוך המשוואה הזאת נכנסת טכנולוגיה ישראלית לגידול מבוקר של דגי מאכל. אחת מהחברות המתמחות בזירה היא ״אקוואטק פישריז״ שהחלה לשווק את "ברמונדי ישראלי". דגים טריים מזן הברמונדי הגדלים במתקן חוות הדגים של החברה ברמת נגב, מתקן עצום ומשוכלל העתיד אף להתרחב.
ברמונדי ישראלי הינו דג טרי, בשרני ועסיסי עם אידרה שקל להסיר ובעל ערכים תזונתיים גבוהים ומתאים למגוון צורות בישול. הוא גדל בתנאים מבוקרים, ללא כימיקלים ואנטיביוטיקה ובפיקוח וטרינרי צמוד. הודות לטכנולוגיה מתקדמת ושיטות גידול מתקדמות הדג גדל במים נקיים, בטמפרטורה אופטימלית, במליחות מדויקת ובתנאים מבוקרים וידידותיים לסביבה ולדג.
רושם ראשוני
קיבלתי לידי שני נתחי דג ברמונדי מפולטים ומוכנים לבישול והחלטתי להכינם בדרך פשוטה וקלה על מנת שאוכל לאמוד את טעמם ביתר קלות. טיגנתי את פילה הדג על צדו של העור במעט שמן זית במחבת רחבה וכבדה. הוספתי פלחי לימון, חצאי עגבניות שרי, פרוסות שום ותיבלתי במלח ופלפל.
המלצות
הדגים אכן בשרניים מאוד ומאופיינים באנמיות קלה באשר לריחם ולטעמם, מה שעשוי להיות יתרון גדול. לא פעם הרתיעה מטעימת דגים נובעת מחשש מה מטעם "דגי" ניכר. דג הברמונדי הוא דג נפלא למתחילים. מי שהחל ליהנות ממאכלי דגים אך אינו חובב מושבע של הז׳אנר יהנה מאוד מדגי הברמונדי.
מחיר: 50 עד 70 שקלים לק"ג
את דג הברמונדי ניתן להשיג בחנויות הדגים בכל רחבי הארץ, ברשתות השיווק ובמסעדות
פילה ברמונדי ים תיכוני
רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 נתחי פילה ברמונדי במשקל של כ-180 גרם כל אחד (או שני פילטים גדולים במשקל כ-350 כל אחד)
½ כוס שמן זית
¼ קילו עגבניות שרי חצויות לאורכן
1 לימון חתוך לפלחים
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
ֿמלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הדגים במלח, פלפל גרוס ופפריקה.
2. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מניחים את הדג על הצד של העור.
3. מוסיפים עגבניות שרי ולימון, מכסים במכסה ומיחים להיצלות על להבה בינונית במשך כ-5 דקות.
4. מסירים את המכסה ומוסיפים שום ופלפל חרוף, מערבבים מעט את העגבניות עם השום והפלפל.
5. מכסים שוב וממשיכים לצלות במשך כ-5 דקות נוספות עד שהדגים מוכנים.
6. מפזרים עשבים קצוצים ומגישים מיד