המטבח ההודי הגיע כבר מזמן לישראל בעקבות המטיילים ששבו מהודו מטיול אחרי צבא, אך הוא נותר במידה רבה בשוליים של עולם הקולנריה הישראלי. בעוד ישראל מלאה במסעדות המגישות סושי, מוקפץ, אוכל איטלקי וטאפאס ספרדי, מסעדות הודיות יש מעט וצריך לדעת לחפש אותן היטב.
מי שמבטיחה לשנות את מציאות הזו היא חברת "דיפלומט קולינרי", שמוציאה בימים אלו קו מוצרים חדש לשוק המוסדי, שמטרתו לפשט ולהנגיש את המטבח ההודי עבור הישראלים ולספק לסועדים חוויה אותנטית וגם טעימה.
באירוע השקה שקיימה החברה בתל אביב היו מנות שונות של השפית הבריטית מוניקה גווארדן, שמתחזקת בלוג בישול הודי. גווארדן עבדה בעבר עם שפים מוכרים כמו ג'יימי אוליבר, ביצעה הדגמה מול מסעדנים ושפים ישראלים וחשפה בפניהם את רזי המטבח ההודי.
"הודו היא תת יבשת ענקית ולכל כמה כפרים יש מטבח ומסורות קצת שונות. מה שמאחד את המטבח העצום והמגוון הזה הוא שימוש בתבלינים, חומרי גלם וטכניקות שניתן למצוא כמעט בכל מקום. לישראלים יש יד טובה עם תבלינים ויודעים גם לאכול אוכל חריף, אין סיבה שלא תתאהבו במטבח ההודי", אמרה גווארדן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו