בולטון נחרץ מול איראן // צילום: רויטרס // בולטון נחרץ מול איראן // צילום: רויטרס

"איראן אחראית לפגיעה בספינות במפרץ"

ג'ון בולטון, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, הגיע לביקור באיחוד האמירויות ושלח מסר לטהרן: "סולימאני משתמש במיליציות בעיראק כדי לפגוע בנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ון בולטון מבקר היום (רביעי) באיחוד האמירויות על רקע המתיחות במפרץ הפרסי מול איראן, והחשש שבקרוב צפוי עימות נרחב באזור.

צילום: רויטרס

"אנחנו בוחנים יחד עם בעלי בריתנו באזור מה לעשות הלאה. די ברור שאיראן היא שעומדת מאחורי תקיפת הספינות מול חופי האמירויות", אמר בולטון.

"אנחנו מודאגים מאוד מפעילות כוח קודס וקאסם סולימאני, המשתמשים במיליציות שיעיות בעיראק כדרך בלתי ישירה לפגוע בכוחותינו. אם יהיו מתקפות, נטיל את האחריות על כוח קודס".

אתמול אמר בולטון כי הגיע לאיחוד האמירויות בשביל "לדון עם ידידותנו על ענייני ביטחון". מדינות המפרץ חשות מאויימות לאור העובדה כי טהרן עלולה לפגוע בהן בשביל להעלות את המתיחות מול וושינגטון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...