התושבים חוששים // צילום אילוסטרציה: GettyImages // התושבים חוששים // צילום אילוסטרציה: GettyImages

אימה בתל אביב: תוקף מסתורי מכה תושבים בלב העיר

תושבים בעיר מתלוננים כי אדם מסתורי תוקף עוברים ושבים ברחוב • אחד מהם התלונן במשטרה: "הוכיתי בפניי ועפתי לאחור" • התושבים החליטו לפעול

תל אביב נחשבת לאחת הערים הבטוחות בישראל, במיוחד באזורים המרכזיים שבה, אך בחודשים האחרונים מי שמסתובב בבוגרשוב, בחובבי ציון ובגן מאיר נאלץ להתמודד עם תוקף מסתורי, שמכה את העוברים והשבים במפתיע. בשיחות עם מותקפים הם חושפים תופעה נוראית הגורמת לחלקם לחשוב פעמיים לפני שהם יוצאים מהבית או עוברים באזור.

אחד מהם הוא קובי אהרוני, תושב האזור שהותקף לפני כמה שבועות על ידי התוקף המסתורי, וחושף בשיחה עם "ישראל היום" את הרגעים הקשים וההתמודדות עם התוקף: "מדובר בבחור שתוקף פיזית אנשים ברחוב. יש הרבה אנשים שבטוחים שמדובר בהומלס שנוהג לקלל אנשים ברחוב, אך זה לא הוא וחשוב להבהיר את זה. הבחור שתקף אותי באופן מפתיע מאחור, משך אותי ביד שמאל וצעק 'מה אתה חושב שאתה עושה?!'.

"הסתובבתי אליו, כי לא הבנתי מה קורה באותו הרגע. חשבתי בהתחלה שמישהו עובד עליי ולפני שהבנתי מה קורה, הוכיתי בחוזקה בפניי. מהעוצמה של המכה עפתי לאחור ונתקלתי באדם שהיה מאחוריי. למזלי, זה לא הסתיים בזעזוע מוח או בפנים נפוחות, כמו שקרה לאחרים. אחרי שהבנתי מה קורה נעמדתי מולו ורציתי להגיב לו, אך הוא נעמד מולי, הסתכל עליי, ואז ברח וחצה את הכביש בריצה מהירה, ונעלם". 

גן מאיר. אחד האזורים שבהם פועל התוקף, כך על פי העדויות // צילום: ד"ר אבישי טייכר

לאחר התקיפה, התקשר אהרוני למוקד 100 והתריע בפניהם כי התוקף מסתובב חופשי, אך לדבריו המשטרה התעכבה והחשוד בתקיפה נמלט מהמקום. "הייתי מזועזע, בהלם ולא רדפתי אחריו מייד. בהמשך, ניסיתי לרדוף אחריו כמה שיכולתי, אבל זה היה כבר מאוחר מדי. כשחזרתי למקום התקיפה, חיפשתי סימנים שאולי קשורים אליו, אבל לא מצאתי. התקשרתי למשטרה לדווח להם על מה שקרה והמוקדנית התחילה לתחקר אותי, במקום לשלוח ניידת למקום. תוך כדי שהיא מדברת איתי ראיתי את התוקף חוזר למקום, ואמרתי לה 'תשלחו מייד ניידת, הוא נמצא כאן'.

"המוקדנית אמרה לי שניידת משטרה בדרך, אך זו הגיעה למקום רק אחרי רבע שעה לפחות. חיפשנו אותו יחד בשכונה, אבל לא מצאנו אותו. הגשתי תלונה במשטרה והיום הייתי במסדר זיהוי, אבל לצערי אין למשטרה תמונה שלו. מדובר באדם שלא נראה מפחיד, בגובה 1.75 מטר בערך, גוון עורו בהיר, צבע שיערו בהיר באורך 4-3 ס"מ ומבנה גופו די מלא". 

קובי אהרוני הוא כאמור לא המותקף היחיד. בחודשים האחרונים הובאו עדויות לעשרות מקרים דומים, שחלקם פורסמו בקבוצות הפייסבוק השונות של תל אביב. המקרה האחרון אירע בצאת השבת האחרונה, שבמהלכה הותקפה תושבת העיר. בכל המקרים עולה כי דפוס הפעילות של התוקף המסתורי דומה. בחלק מהמקרים העידו מותקפים כי האדם שתקף אותם דיבר באנגלית במבטא כבד, ובכל המקרים עולה כי מייד לאחר התקיפה הוא נמלט מהאזור.

"הוא הגיח מאחוריי, צעק משהו שלא הבנתי ופשוט נתן לי מכה חזקה בפנים", מספרת תושבת העיר שנפלה אף היא קורבן לתוקף. "נפלתי על הרצפה והוא ברח ונעלם. מדובר באדם חזק מאוד, וזאת הייתה מכה כואבת. המכה זעזעה לי את הפנים, הרגשתי סחרחורת ולא הבנתי איפה אני ומה קורה לי באותם רגעים".

מי שהחליט לעשות קצת סדר בכל התלונות שהצטברו הוא תושב האזור אביב רווח, שקיבץ יחד את כל התלונות שפורסמו יחד. לדבריו, הוא אומנם לא הותקף, אך אשתו, שנמצאת בהיריון, חוששת לצאת לרחוב והוא חושש שתותקף ותיפגע. "אשתי בהיריון ואני חייב לדאוג לה, לכן החלטתי לאסוף את כל המידע שהצטבר, כדי לעשות הכל ולמצוא את התוקף. בכוונתנו להתחיל בסיורים שיתמקדו באזורי התקיפה שלו. הוא תוקף הרבה פעמים בשעות הבוקר, אבל זה לא קבוע ומשתנה, והוא מהווה סכנה עבור תושבי כל האזור".

צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף

אביב רווח מוסיף ואומר כי מהעדויות שאסף עולה כי ייתכן שהתוקף המסתורי לא פועל לבדו, וייתכן שיש אדם נוסף שפועל בדפוס דומה: "התקיפות מתבצעות כמעט תמיד באופן דומה, אבל ייתכן כי מדובר בשני תוקפים שונים, ואני לא בטוח שהמשטרה נתנה לזה את מלוא תשומת הלב. מהעדויות שאספתי עולה כי במקרים רבים אמרו במשטרה למותקפים כי הם שומעים על אירוע מסוג זה בפעם הראשונה, למרות שמדובר במקרי תקיפה רבים.

"אין פה סיורים משטרתיים, התוקף ממשיך להסתובב באופן חופשי ומטיל אימה על תושבי האזור ועל כל מי שמסתובב פה. התקיפה האחרונה הייתה במוצאי השבת האחרונה בשעה 2:30 לפנות בוקר, והמותקפת עדיין לא הספיקה להגיש תלונה במשטרה".

מה עוד עולה מהעדויות שאספת?

"על פי התלונות, אותו אדם תוקף גם גברים וגם נשים. נשמע כאילו מדובר באדם מעורער בנפשו, שצועק לעבר המותקפים, רגע לפני התקיפה: 'מה אתה עושה?', כאילו הוא מנסה להצדיק את מעשיו.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "עובדתית, כמות כוחות המשטרה הפועלים בעיר ת״א ונפח הפעילות המשטרתית למניעת פשיעה ואכיפת החוק הן מהגבוהות בערי ישראל. לצערנו, נגע האלימות הוא נגע חברתי פסול ובהתאם המשטרה פועלת כנגד כל אלימות ומעשי בריונות באשר הם, ועל כך יעידו כ-14,000 מעצרים שבוצעו ברחבי הארץ ולמעלה מ-11,300 כתבי אישום שהוגשו נגש חשודים בעבירות של תקיפה כלפי אזרחים במהלך השנה החולפת. למשטרת ישראל אמנם הוגשו לאחרונה מספר תלונות בנושא, ומיד עם הגשתן פתחה המשטרה בחקירה שעדיין מתנהלת בימים אלו. נמשיך לפעול בנחישות נגד אלימות מכל סוג שהיא, לספק הגנה ולשמור על בטחונם האישי של אזרחי ישראל, בכל זמן ובכל מקום".

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...