נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שוחח היום (רביעי) עם ראש הממשלה נתניהו בטלפון, ובירך אותו על ניצחונו בבחירות בישראל. נתניהו הודה לטראמפ על התמיכה האדירה בישראל, כולל ההכרה בירושלים ובגולן, וכן על העמידה האיתנה מול המשטר האיראני הכוללת את ההחלטה להכיר במשמרות המהפכה של איראן כארגון טרור.
במהלך השיחה, שני המנהיגים חזרו והביעו הערכה אחד לשני על הידידות העמוקה ביניהם ובין המדינות. השניים סיכמו להמשיך לעבוד יחד בשנים הקרובות באופן הדוק, למען ישראל וארצות הברית. מוקדם יותר היום אמר טרמאפ שניצחונו של נתניהו הוא "סימן טוב לשלום".
קודם לכן אמר היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ון בולטון בריאיון ל-NBC כי הוא "מעריך שתוכנית השלום של טראמפ תפורסם בעתיד הקרוב מאוד".
כזכור, עסקת המאה של הנשיא טראמפ מתכוונת להוציא לפועל תוכנית שלום כלל־אזורית בתמיכת מדינות ערב המשפיעות - סעודיה, מצרים, ירדן ונסיכויות המפרץ.
מוקדם יותר, עוד לפני פרסום התוצאות הרשמיות של הבחירות בישראל, הזדרז קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ לברך את ראש הממשלה בנימין נתניהו על ניצחונו בבחירות לכנסת ה-21.
קורץ כתב בחשבון הטוויטר שלו: "ברכות לרה"מ נתניהו על ההישג בבחירות. אמנם התוצאות הרשמיות עדיין לא פורסמו אבל דבר אחד ברור: שוב זכית באמונם של אזרחי ישראל".
גם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ברך את ראש הממשלה נתניהו על ניצחונו וכתב בעברית בעמוד הטוויטר שלו: "חברי היקר ביבי מזל טוב! הנך חבר יקר של הודו ואני מצפה להמשיך לעבוד אתך".
נשיא צ'כיה מילוש זאמן שלח לנתניהו ברכה אישית חמה ל"ידידי הקרוב נתניהו". זאמן איחל לנתניהו ליום שיחזה "במימוש חלומו להעביר את השגרירות הצ'כית לירושלים".
וול סטריט: ירידות חדות אחרי שטראמפ אישר את הטלת המכסים על קנדה ומקסיקו
זלנסקי: "רוצה לראות את טראמפ יותר לצידנו"; דיווח: טראמפ שוקל לעצור העברת נשק לקייב
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
טראמפ על סיום השלב הראשון בעסקה: "נראה מה יקרה, זה טוב שמדברים על השלום"
כומר המקורב לטראמפ: "המשחקים נגמרו, כולם יודעים שעזה תהיה בלי חמאס"
תגובה נשמעה גם מצד נשיא איראן חסן רוחאני שהתייחס במהלך ישיבת הממשל האיראני לבחירות בישראל: "הנכבשים הפלסטינים, ולא הכובשים הישראלים, הם אלה שהיו צריכים לצאת ולהצביע. אין שום משמעות לזהות המנצח בבחירות בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו