שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

נפצעת כשנפלת ברחוב? ייתכן שמגיע לך פיצויים

מעט מאוד מודעים לכך שגם פציעה ברחוב או בכל מרחב ציבורי אחר, גם שלא במסגרת תאונת עבודה או תאונת דרכים, עשויה להקים פיצוי הולם לנפגע. כל הפרטים בפנים

צילום:  //  ,
צילום: //

מאת: עורכת דין אורלי זפרני לביא

מעט מאוד מודעים לכך שגם פציעה ברחוב או בכל מרחב ציבורי אחר, גם שלא במסגרת תאונת עבודה או תאונת דרכים, עשויה להקים פיצוי הולם לנפגע, ואולם בתנאי שהיה ליקוי כלשהו שגרם לתאונה.

הליקוי או המפגע יכול שיהיה מרצפות עקומות, מדרכה שבורה, מגרש לא תקין, מדרגות רעועות, אבן כביש בולטת, שבר או סדק במדרכה וכדומה.

חבות ואחריות העירייה במקרים כגון אלו היא חבות מוכרת וידועה ובתי המשפט עומדים על כך שעל העירייה חלה חובה מוחלטת למנוע מפגעים כגון אלה ולדאוג לביטחון תושבי העיר באמצעות שמירה על מדרכות, כבישים ומעברים בטוחים.

חשוב לדעת כי גם כאשר מדובר בשטח פרטי של גורם שאינו קשור לעירייה, עדיין אין העירייה יכולה להתנער מאחריות משום שמחובתה לדאוג לשלמות ותקינות כל השטחים הנתונים למעבר עוברים ושבים, גם אם חלקם בבעלות פרטית. במקרה כזה, ייתכן שביהמ”ש יטיל על הגורם הפרטי לשאת באחריות לחלק מסוים מהפיצוי, אך עיקר הפיצוי יוטל על העירייה מכיוון שלא דאגה לסלק את הליקוי.

אורלי זפרני לביא

לפנייה ישירה אל  אורלי זפרני לביא, משרד עורכי דין לחץ/י כאן

כבוד הנשיא שמגר אף היטיב לנסח חובה זו באומרו כי “מניעת הסכנה לאדם ולרכוש העולה מן המכשול, במקום שבו עובר הציבור, ניצבת בראש דאגתם של המחוקק ושל העירייה שהוסמכה על-ידיו“.

במידה ואכן נפגעתם ברחוב, נפלתם או נפצעתם, וכדי לסייע להבטחת סיכויי התביעה, חשוב לתעד הן את המהלך הרפואי העוקב והן את המפגע עצמו.

תיעוד אותנטי וסמוך ככל שניתן לקרות האירוע, יסייע בשלב מאוחר יותר להוכיח שאכן הנזק הוא תוצר הרשלנות של העירייה. גם בפנותכם לגורמי הרפואה כדי לקבל סיוע רפואי, צריך להסביר על המפגע או הליקוי ברחוב שגרמו לפציעה, אחרת העירייה תסלק מעצמה אחריות בטענה שייתכן ונפגעתם ללא כל קשר עם ליקוי שהיה ברחוב, ותעלה טענה שייתכן שמעדתם או נחבלתם בלי כל קשר למפגע.

חשוב לצלם תמונות של הליקוי או המפגע שגרם לחבלה, וגם את הרחוב שבו זה קרה. חשוב לצלם בהקדם האפשרי שכן פעמים רבות ממהרת העירייה לתקן את המפגע לאחר דיווח על נפילה, ואז כאשר אין אסמכתאות המעידות על גודל המפגע ו/או מהותו, עלול לצוץ קושי בהגדרת המפגע, ומכאן עלולה להתפתח בעיית חבות ואחריות.

נתון חשוב נוסף שכדאי לעמוד עליו הוא גודל הנזק. ברור שככל הנזק גדול יותר, היקף הפיצוי יגדל. ואולם, גם כאשר הנזק אינו גדול במיוחד, ייתכן שמגיע פיצוי הולם למדי, מצב אשר מצדיק בדיקה והתייעצות עם גורם מקצועי.

הכתבה מאת עו"ד אורלי זפרני לביא עו"ד לענייני נזיקין ובעלת משרד העוסק בתביעות נזקי גוף. משרד עו"ד זפרני לביא עוסק בדיני נזיקין ומנהל תביעות מראשיתן ועד קבלת הפיצוי. ניתן לפנות לפגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות. זפרני לביא, משרד עו"ד, מנחם בגין 7, ר"ג, 050-6426777, 03-9490959. הכתבה באדיבות אתר עורכי דין LawGuide.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר