הלוואי שתשדירי הבחירות יימשכו לנצח

הזמריר המושלם ומצגת הפאוור פוינט של "צדק חברתי", הקריצה המגושמת של "מגן", רכבת השדים ההלכתית של ש"ס והמפגש סטייל "סקס והעיר" של גנץ וחבר מרעיו, עם בוגי בתפקיד סמנתה • אז למה לא כל יום בחירות?

כדי להבין כמה תשדירי תעמולת הבחירות מנותקים מרצף הזמן-חלל שכולנו נמצאים בו, מספיק לשים לב שכמעט בכל תשדיר, כאשר מופיע טקסט על המסך, נשמע סאונד של מכונת כתיבה ברקע. וזה בדיוק תמצית העניין, בזמן שתעמולת הבחירות האמיתית מתקיימת היום באופן כמעט מוחלט ברשתות החברתיות, תשדירי התעמולה הם הד קלוש ואנכרוניסטי מימי הערוץ הראשון שמשרים על הצופה את התחושה שלאחריהן נראה פרק חדש של "בין הכיסאות" עם עמוס ארבל, או שנלמד כיצד להחליף גלגל עם ג'ו קריידן. זאת בדיוק הסיבה שאני מקווה שימשיכו לשדר אותם לנצח. 

את רצף התשדירים אמש (ד') פתחה מפלגת "מגן" בראשותו של תת אלוף במיל גל הירש. הסצנה: חנות תיקים שבה עובד הירש כזבן, ומנסה למכור ללקוחה תיק שתפרו לו בראשון לציון, במעין קריצה מגושמת לתיק מכרז פינוי הנפלים בראשון לציון, שבו נחקר הירש בחשד לביצוע עבירות של טוהר המידות והתיק בסופו של דבר נסגר בידי הפרקליטות. הלקוחה בחנות, מסיבות שאינן ברורות לאיש כולל לה, חווה לפתע התקף טנטרום ויוצאת מהחנות בצעקות של "זה לא משנה מה יש בתוך התיק". או אז נופל על ראשו של הירש תיק בהומאז' סלפסטיק מעדת צ'רלי צ'פלין, באסטר קיטון או הרב בא-גד, וכל מה שנותר לקהל בבית זה לתהות מדוע החליטו במטה המפלגה להתעלם מהרקורד של הירש ולנפנף בתיק שנסגר ורוב הציבור אפילו לא זוכר את קיומו.


תפרו לו תיק: תעמולה גרועה // צילום מסך

לעומת זאת, מה שהציבור יתקשה לשכוח זה את סרטון התעמולה הבא של מפלגת "צדק חברתי", שבחרו לוותר על שירותיהם של משרדי פרסום ולהסתפק במעין מצגת פאוור פוינט עם סלוגן הבחירות "הבחירה היא שלי, ראש ממשלתי, אילן משיחא מנהיג אמיתי". אני מבטיח לכם שגם אם תשרו את המוח שלכם מספר שבועות בליזול, לא תצליחו להפסיק לזמזמם את הזמריר המושלם הזה.

 • רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

 • מצביעי ימין: יש להשקיע יותר באירוויזיון

בשלב זה של השידור התחלפו הסרטונים בסיאנס פרלמנטרי, כאשר המפלגות החלו חופרות את מיטב המתים שלנו לטובת הקמפיין וכך "כולנו" ברשות משה כחלון ו"מרצ" בראשות תמר זנדברג מתהדרות בדמותו של מנחם בגין בעוד שבסרטון התעמולה של ש"ס מגיחה מבין ארון ספרי הקדוש דמותו של הרב עובדיה יוסף עם אפקט צילום שיוצר תחושה של רכבת שדים הלכתית, ולא רק רוחות גדולי האומה עולות מן האוב, אלא גם רוחה של מערכת הבחירות הקודמת, כאשר אנשי ש"ס משתמשים בנאום מנשקי הקמעות של יאיר גרבוז ומכים על הברזל בעודו קפוא.


סיאנס פרלמנטרי // צילום מסך

בגזרת המפלגות הגדולות - "ליכוד", "כחול לבן" ומפלגת העבודה, לא נרשמו הפתעות גדולות. שלוש המפלגות ניסו לענות על השאלה המהותית מהו גנץ, כמעין חתול פוליטי של שרדינגר, כאשר בליכוד חושבים שגנץ הוא שמאל, בעבודה חושבים שגנץ הוא ימין והקופירייטרים של "כחול לבן" חושבים כנראה שגנץ הוא פנסיונרית בת 60 שאוהבת לקרוע את העיר עם חברות בקפולסקי, אחרת אי אפשר להבין למה ארבעת הקודקודים יושבים בתשדיר במעין שיחת סלון סטייל "סקס והעיר הגדולה" ומרימים אחד לשני, בעוד משה יעלון הוא הליהוק הגרוע ביותר לסמנתה. 

הסרטונים המשיכו לחלוף בסך ובעוד שהמפלגות הגדולות פותרות את סוגיית גנץ, הכיף האמיתי התרחש בתשדירים של המפלגות שאפילו העומד בראשם לא בטוח נמצא במקום ריאלי, אם זה הימין החדש שבו נראית איילת שקד ישובה לשולחנה בעוד שקולותיהם של ציפי לבני, שלי יחימוביץ', מרב מיכאלי ודן מרידור מטיחים בה דברי ביקורת והיא בתמורה מבטיחה שהיא רק החלה, בקמפיין שמגדיר מחדש את המושג פסיכולוגיה הפוכה. "ישראל ביתנו" בחרו ללכת על קו קומי, כי הרי כאשר חושבים על הומור השם הראשון שעולה בראש הוא אביגדור ליברמן. בסרטון רואים אסירים ביטחוניים מתלוצצים על התנאים הנפלאים שלהם בכלא, ומסבירים מדוע החשש הגדול שלהם באמת יהיה ליברמן בממשלה. צמרמורת.

לבסוף, ועדת הבחירות או יד הגורל השאירו את הסרטון של "גשר" בהנהגת אורן חזן בסוף מקבץ התשדירים, על מנת לסיים בקרשנדו של אפקטים חזותיים שלא נראה כמותם מאז המצאת ההעתק-הדבק. הרעיון הקריאטיבי דווקא סביר, כאשר הפנים של גנץ מתחלפות בפנים של נתניהו שמתואר כשמאל חלש ואז הפנים מתחלפות בפניו של אורן חזן, אבל הביצוע, או אלוהים, הביצוע... המעבר האיטי מהפנים של נתניהו לפניו של חזן שמחוברים לגוף של גנץ יוצרים באופן משונה את הקלסתרון של נחמן שי. והוא בכלל מהעבודה, לא?

הבחירות ממש קרובות, ואפשר להריח את הסוף. אמנם אינני מהמתנדנדים, ובכל זאת אני מבטיח באופן אישי לתת את הקול שלי למנהיג הראשון שיתחייב לכאלה תשדירים במשך כל השנה.


ביגנצחזן ישמור על הימין // צילום מסך

 

כתב: מאור בן הרוש // צלם: פז בר

 

 • התגעגעתם? החדש של מירי פסקל

 • אירוויזיון: חדשות רעות לישראל

 • איימי שומר: "בעלי על הספקטרום"

 • דניאל גרינברג מגיבה לרוסלנה

 • בגיל 26: כוכב הריאליטי התאבד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...