לפני סוף העונה: 3 מתכוני תותים

רק שבועות ספורים נותרו ליהנות מהטעם של התותים, לפני שעונתם מסתיימת • זה הזמן לקינוחים טעימים ואדומים

אולי כי צורתו צורת לב אדום ובוהק, אולי כי נותרו רק שבועות ספורים ליהנות ממנו בעונת חורף זו, ואולי כי העונה הגיעו אל שפתיי זנים חדשים טעימים ומתוקים להפליא - כנראה בזכות כל אלה ליקטתי מלוא הסל תותים בשלים ומפתים, וחזרתי אל המטבח כדי להשתעשע בין תבניות האפייה וקערות הנירוסטה. במטה קסם שיחדתי את בניי להמתין בסבלנות עד כי אסיים ללהטט עם הפירות, שכן יותר משאהב האריה תות - אוהבים הם.

היה זה הטרייפל תותים ששבה את ליבם, כמובן. קריצת וינטג׳ בדמות שכבות של תותים וקצפת, שאין כמו ג'לי תות פשוט וילדותי כדי לשוות להם גחמה שובבית. בהינף כפית הסתערה החבורה על הקינוח המרהיב. אני התפניתי לאפות מאפה תותים פשוט ומהיר הכנה. 

נכון, לרוב אנו נוהגים ליהנות מקינוחי תותים טריים שאינם עוברים תהליך חימום או אפייה, אך אני כמהה לטעמם הקטיפתי והמרוכז, המגיב כה יפה למגע חום.

כך גם השפית מיכל לוי מקפה בראון. לוי ידועה בחיבתה הרבה לכל הצומח והפורח, ומקפידה לשלב את נפלאות תנובת ארצנו בעונתה בלבד. זוהי שעתם של התותים, ומיכל - שאוהבת להשתעשע במרקמים וטעמים מבלי לאבד את זוהרו של חומר הגלם - בחרה לקרמל את התותים במרקחת סוכר ותבלינים, מעין ריבת תותים מתובלת וזריזה. את קרמל התותים היא מגישה בליווי קרם מסקרפונה לבן ושמנתי, כהומאז׳ מתוחכם לתותים עם קצפת.

מאפה בצק עלים עם תותים

החומרים (ל־8 מנות):

√ 8 ריבועי בצק עלים מוכן ומרודד בגודל 10x10 ס״מ

למלית:

√ 1 כוס תותים טריים פרוסים 

√ 1/2 כוס ריבת תות

√ 225 גרם (1 קופסה) גבינת שמנת

√ 1 ביצה

√ 2 כפות חמאת בוטנים חלקה

√ 3 כפות סוכר

√ 1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

מורחים את ריבת התות על ריבועי הבצק. מערבבים יחדיו את יתר מרכיבי המלית למעט התותים הטריים.

יוצקים תלולית של תערובת הגבינה במרכז כל ריבוע. עורמים מעל תותים טריים. מקפלים את שולי הבצק לכיוון המרכז כדי שהמאפה ייסגר, אך לא לגמרי, ושניתן יהיה לראות את התותים.

מברישים את הבצק בביצה טרופה. אופים בתנור בחום גבוה (220 מעלות), בשליש התחתון של התנור, במשך כ־15 דקות או עד שהמאפה משחים והמלית מתייצבת.

טרייפל תותים

החומרים (ל־12 מנות):

√ 250 גרם תותים חתוכים לקוביות

√ 1 חבילה של ג'לי תות 

למרנג:

√ 3 חלבונים

√ 1/2 כוס סוכר

√ 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

לקרמבל:

√ 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

√ 1/2 כוס סוכר דמררה

√ 3/4 כוס קמח

√ 1 כפית אבקת אפייה

√ 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים 

√ 1/2 כוס שקדים מולבנים

לקצפת:

√ 2 מכלי שמנת מתוקה

√ 4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ומצננים בתבנית מלבנית. כשהג'לי קר לגמרי, חותכים לקוביות קטנות ושומרים במקרר.

למרנג: מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות בינונית, וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים לאט את הסוכר. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך כ־4 דקות עד שהקצף הופך מבריק ונוקשה ונוצר מרנג. מנפים את אבקת הסוכר, ומקפלים אותה בזהירות לתוך המרנג עד שהאבקה נטמעת לחלוטין.

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פיית כוכב ומזלפים על נייר אפייה "נשיקות" קטנות. אופים בתנור בחום נמוך (100 מעלות) במשך כשעתיים. לקרמבל: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל מרכיבי הבצק לפירורי בצק. מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־15 דקות. מפוררים את הפירורים שנדבקו ומצננים.

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. בכלי הגשה שקופים מסדרים שכבות של תותים, מרנג, קרמבל וקצפת. מקשטים בקוביות ג'לי ומגישים.

 

תותים מקורמלים על קרם מסקרפונה

החומרים (ל־4 מנות): (באדיבות השפית מיכל לוי, קפה בראון)

√ 250 גרם (1 סלסילה) תותים מובחרים חצויים

√ 1 כוס סוכר

√ קליפה מגוררת מלימון אחד

√ 1 מקל וניל או 1 כפית מחית וניל או 1 כפית אבקת וניל

√ 4 יח׳ פלפל אנגלי 

√ 4 מסמרי ציפורן 

לקרם מסקרפונה:

√ 1 חבילה של גבינת מסקרפונה (200 גרם)

√ 1 חבילה של שמנת מתוקה לבישול 38% (200 מ"ל)

√ 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

על אש גבוהה מחממים מחבת גדולה עם שוליים גבוהים (או סיר). כשהמחבת חמה מוסיפים את הסוכר ומבשלים לקרמל, מערבבים את הסוכר עד שהוא מזהיב והופך לנוזל בצבע ענברי. 

ברגע שהתקבל קרמל, מוסיפים את התותים ומערבבים בזריזות על מנת לשמור על יופיים של התותים. 

מוסיפים קליפת לימון מגוררת, וניל, פלפל וציפורן, ומערבבים. 

ממשיכים לערבב על אש נמוכה כ־2 דקות ומסירים מהאש.

לקרם מסקרפונה: מניחים בקערה קרה את הגבינה והשמנת עם אבקת הסוכר, ומערבבים בעזרת מערבל ידני עד שנוצר מרקם של קרם וכמעט קצפת. 

אם רוצים, אפשר להוסיף לקרם 3-2 כפות של קפה איכותי מומס או אספרסו. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...