יש שחקנים שהם באנקר בהרכב. עלי מוחמד, קשרה של מכבי נתניה, שתתארח הערב בגומלין רבע גמר הגביע אצל מכבי פ"ת, הוא אחד כזה. בהתאמה, הוא השחקן שמדורג ראשון מבחינת דקות משחק בקבוצה של סלובודאן דראפיץ' ושי ברדה.
בנתניה מדגישים תמיד כי מוחמד הוא אחד השחקנים הכי חשובים במערך. זאת למרות שהתפוקה שלו מבחינת מספרים העונה מסתכמת בבישול אחד בלבד, רחוק מאוד מהמספרים של חבריו לקישור או להתקפה. "עלי זה שחקן על", אומרים במועדון, "אם הוא היה מבקיע כמה שערים, מזמן הוא לא היה בישראל".
אולי גולים זה הצד הפחות טוב של מוחמד, אבל הדריבל שלו לדוגמה הוא הטוב בליגה. לפי נתוני המינהלת, הקשר מוביל את הליגה עם 117 דריבלים מוצלחים מתוך .164 פרדי פלומין מבית"ר מדורג אחריו עם 107 דריבלים מוצלחים מתוך .196 הוא מחלץ המון כדורים בשטח היריבה, דבר שמתאים לשיטת הלחץ שהיהלומים עושים לפעמים, ויחד עם עוד כמה נתונים טובים, יש סיכוי טוב שבתום העונה הוא יימכר לאירופה תמורת 2.5 מיליון דולר.
מוחמד, שבאמצע העונה שעברה התמודד עם פציעות שהשביתו אותו תקופה ארוכה והוציאו אותו מאיפוס, חזר העונה להיות השחקן שגרם לעניין אצל כל הקבוצות הגדולות, ואם יצליח לעזור לקבוצתו להעפיל לחצי הגמר, אין ספק שהעניין סביבו רק יגבר.
עלי מוחמד. התגבר על הפציעות // צילום: עמי שומן
מבחינה מקצועית, נראה כי סתיו פיניש וגבי קניקובסקי יחליפו את מוטי ברשצקי ויחמיר היקה. במכבי פ"ת, יובל שבתאי צפוי לפתוח במקום פרנק במבוק המורחק. גל שיש יחזור להרכב על חשבונו של נאור פסר. גם לידור כהן נמצא בתמונת ההרכב.
מבית הדין למגרש
מאמן הפועל חדרה, ניסו אביטן, יעמוד לדין שעות ספורות לפני המשחק הערב (19:00) בגומלין רבע גמר גביע המדינה מול מ.ס כפר קאסם. ההערכה היא כי הוא יורחק מכמה משחקים בעקבות הרחקתו במשחק מול הפועל ב"ש, מה שיביא לכך שעוזרו רון קלר ינהל את ההתמודדות הערב.
מעבר לכך, המשחק הערב שווה לחדרה הכנסה של מינימום רבע מיליון שקלים מההכנסות בחצי הגמר, כך שיש עוד משמעויות להעפלה מול כפר קאסם מליגה א'.
"אנחנו מבינים את גודל המעמד, לא מקילים ראש ביריבה ומתכוננים למשחק קשה", אמר אביטן לקראת המשחק, "חשוב מאוד לעשות היסטוריה, ואנו קוראים לקהל שלנו להגיע לעודד ולתמוך ברגע החשוב הזה במטרה להוביל את חדרה למעמד חצי הגמר".
מבחינת ההרכב הפותח, דובב גבאי עשוי לפתוח במקומו של אילון אלמוג, בעוד מקסים גרצ'קין צפוי גם הוא לעלות ב-11 אחרי ששב מפציעה.