ארה"ב החליטה אתמול להטיל סנקציות חדשות על משטרו של הרודן הוונצואלי ניקולאס מדורו.
ההחלטה התקבלה בזמן שסגן הנשיא האמריקני, מייק פנס, נפגש במהלך פסגה אזורית עם הנשיא הזמני של ונצואלה, חואן גוואידו, שקרא תיגר על מדורו וקיבל הכרה מארה"ב, קנדה ושורת מדינות נוספות.
את הפסגה האזורית אירח בקולומביה הנשיא המקומי, איוון דוקה, ונכחו בה נציגי קנדה ו־13 מדינות מאמריקה הלטינית התומכות בסילוק מדורו, ונועדה לגבש אסטרטגיה לשינוי השלטון במדינה בדרכים לא אלימות. הסנקציות החדשות, שפורסמו באתר משרד האוצר האמריקני במקביל לפגישות פנס, מיועדות נגד ארבעה מושלים בוונצואלה, שפועלים בימים האחרונים למניעת כניסת סיוע הומניטרי למדינה.
מדובר בפעימה ראשונה של סנקציות שנועדו ללחוץ על המשטר ולהפסיק את חסימת מעברי הגבול עם שכנותיה של המדינה, שסובלת משחיתות וקריסה כלכלית זה זמן רב, ומתסיסה אזרחית הולכת וגוברת. בפגישה פנס אמר לגוואידו כי ממשל טראמפ "איתכם במאת האחוזים. אנחנו נעמוד לצידכם עד שתשיבו לעצמכם את חירותכם". פנס גם קרא למדינות האזור להקפיא את הנכסים של חברת הנפט הלאומית של ונצואלה.
בתוך כך, לפחות שלושה אנשים נהרגו וכ־300 איש נפצעו בימים האחרונים בשל מהומות ועימותים בין מפגינים ברחובות לבין כוחות המשטר, על רקע ניסיונו של מדורו למנוע מעבר סיוע הומניטרי למדינה. בד בבד, סגן שר החוץ של ונצואלה, רובן דריו מולינה, ביקר באיראן בתחילת השבוע ונפגש עם שר החוץ האיראני מוחמד ג'וואד זריף.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו