מפלגת מרצ פנתה היום (שני) לחברי ועדת הבחירות, על מנת להצטרף לבקשה לפסילת רשימת עוצמה יהודית לכנסת. על מנת לדון בפסילה צריכים להצטרף לבקשה כ-12 חברים בוועדת הבחירות. באמצעות הפנייה שהוגשה היום, במרצ מקווים להשיג את המספר הדרוש על מנת לעתור כנגד הריצה של עוצמה יהודית לכנסת.
בעתירה שהגישה מרצ, נכתב: "חברי עוצמה יהודית פעלו כדי ללבות את היצרים בזירות שונות אחרי פיגועי טרור, בעת שניצלו באופן ציני את רגשות הפגיעה, כדי להסית לפגיעה באוכלוסייה הערבית ולקרוא קריאות עידוד לכך. הם ניצלו את מעמדם במגרשי הכדורגל ובזירות אחרות, כדי לקרוא לביזוי שיטתי ומכוון של האוכלוסייה הערבית, הן בניסיונות החוזרים ונשנים "להחיות" את דמותו ומשנתו של הרב כהנא שתנועתו הוכרזה כארגון טרור, והן באמירות שלפיהן אומנם ניתן לסגור את המבנים והמוסדות של תנועת כך, אך לא ניתן לשבור את רוחה".
עוד נכתב בעתירה: "בעשותם כל אלה, פעלו המשיבים באופן שיש בו כדי להסית הציבור לגזענות בזויה ופסולה. לאור כל המתואר, מבוקש בזאת מוועדת הבחירות הנכבדה לקבוע כי המשיבים מנועים מהתמודדות בבחירות לכנסת העשרים ואחת, עד שיתחייבו לסור מדרכם ולנהוג בהתאם להוראות הדין ועקרונות היסוד של מדינת ישראל".
בעוצמה יהודית הגיבו לדברים: "עתירת מר"צ ומכתבה של ח"כ סתיו ספיר מביכים, וניכר שלא התקבל ייעוץ משפטי לפני שניסחו אותם. הבקשה לפסול את ד"ר בן ארי בגלל ביקורת על בג"צ, או לפסול את עו"ד בן גביר משום שייצג בתיק דומא ואמר שאסור להגדיר את התיק כתיק של טרור, היא עלבון לעולם המשפט. ניכר שמרצ והעבודה נמצאות במצוקת מנדטים, ולכן מנסים לעסוק בגימיקים במקום במהות. שוב מתברר שמפלגות שמתהדרות בחופש הביטוי מתגלות כצבועות ומתחסדות, וכפי הנראה בעיני מרצ לגיטימי לבקר את אבו מאזן מעודד הטרור, אך לא לגיטמי שבכנסת ישבו אוהבי ישראל הפועלים למען מדינת ישראל".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו