ביום שישי לפנות בוקר התקבלה שיחת טלפון במוקד המשטרה, בה נשמעה צעירה זועקת לעזרה. השוטרים גבו מהמתלוננת גרסה ראשונית, לפיה היא נפגשה עם שני צעירים כדי לקיים יחסי מין בתשלום, אך בשלב מסוים היא התחרטה וביקשה מהם להפסיק. לטענתה, הדברים התפתחו למעשים של אונס ומעשה סדום תוך שימוש בכוח.
לאחר קבלת התלונה, השוטרים הצליחו לאתר את אחד החשודים במקום עבודתו, צעיר בן 21, תושב מרכז הארץ, והוא נעצר בחשד לאונס וביצוע מעשה סדום תוך כדי שימוש בכוח. לאחר מעצרו, השוטרים ערכו חיפוש בביתו, שם תפסו את הבגדים, עימם היה בזמן האירוע. בחקירתו הראשונית הוא לא הכחיש שהיה יחד עם המתלוננת, אך גרסתו לאירוע הייתה שונה מגרסת הצעירה. לאחר חיפושים נעצר גם החשוד השני במעשה.
החשוד שנעצר, הובא לדיון בהארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב, שם אמר נציג המשטרה רס"ב משה פויסטרו: "מה שעומד לרעת החשוד זה המצב הנפשי של הצעירה, כפי שראינו אותה. היא גם התקשרה למשטרה ונשמעת צועקת בטלפון 'למה אתם עושים לי את זה'.
מנגד פרקליטו של החשוד עו"ד ירוסלב מץ טען כי קיימת הקלטה שבה הוא מקליט אותה מאיימת עליו ועל חברו שאם לא ישלמו לה את מה שסוכם בניהם, היא תפנה למשטרה ותסבך אותם. "הוא אומר שהוא קיים יחסי מין בהסכמה לאחר שחברו סיים את האקט המיני הוא קיים אקט מיני אוראלי שלא הגיע לכדי סיום וזאת לאור התנהגותה הבעייתית", טען עו"ד מץ.
השופטת איילת טופז אחיעזר, שהאריכה את מעצר החשוד בשלושה ימים, קבעה כי קיים חשד סביר כנגד החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו. וזאת כעולה מהדו"ח המשטרתי ומהעדות שנגבתה מהמתלוננת, אולם השופטת ציינה: "הדברים עדיין דרושים בירור עובדתי וחקירתי, טרם הסקת מסקנות וזאת לנוכח הנסיבות הספציפיות של האירוע דנן".